Sat. May 21st, 2022Het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders wordt in 2022 uitgezonden. In afwachting heeft BBC de eerste volledige trailer gedeeld voor de laatste buiging van het historische misdaaddrama. Bekijk het hieronder.

Castleden Cillian Murphy, Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole en Sophie Rundle keren terug voor het laatste seizoen. Anya Taylor-Joy zal ook haar rol als Gina Gray hernemen, die eerder in seizoen 5 werd geïntroduceerd.

Helaas is een naam die afwezig zal zijn in de aftiteling van het laatste seizoen Helen McCrory, die enkele dagen voordat het filmen begon, stierf.

Vooruitblik op het komende seizoen in een interview met Verscheidenheid, Peaky Blinders maker Steven Knight zei:

“Wat ik doe met serie zes is het voortzetten van de strijd die Tommy Shelby (Murphy) heeft in zijn verzet tegen het fascisme. Wat ik wilde doen, is dat toen Tommy Shelby terugkwam uit de Eerste Wereldoorlog, hij emotioneel dood was. Hij was uitgeschakeld vanwege zijn ervaringen en hij was een nihilist, amoreel en zou alles doen. Hij had één doel en dat was geld verzamelen, maar wanneer hij het fascisme tegenkomt, wordt er iets weer tot leven gebracht en besluit hij dat er goed en slecht is. En daarom wijdt hij zijn tijd aan het bestrijden ervan. En dat gaat door in serie zes en er zullen nog veel, veel andere dingen met Tommy gebeuren die het publiek niet verwacht. Ik denk dat de taak van het schrijven bij elke serie meer gefocust is. Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik heb altijd geloofd dat het elke keer waar is. En ik geloof dat het deze keer waar is: dit is de beste tot nu toe.”

Terwijl het komende seizoen van Peaking Blinders zal zijn laatste op BBC markeren, het verhaal van de show zal worden voortgezet in een speelfilm die later dit jaar in productie zal gaan.By admin