Sat. May 21st, 2022


Netflix heeft eindelijk de eerste laten vallen Pinokkio teaser trailer voor Guillermo del Toro’s lang in ontwikkeling zijnde verfilming van Carlo Collodi’s klassieke Italiaanse roman uit 1883 met dezelfde naam. De stop-motion geanimeerde fantasiefilm zal later dit jaar ergens in december zijn debuut maken.

De Pinokkio teaser-trailer toont Ewan McGregor die Sebastian J. Cricket uitspreekt, die naar verwachting de verteller van het opnieuw bedachte verhaal zal zijn.

GERELATEERD: Live-Action Pinocchio met in de hoofdrol Tom Hanks Sets Disney+ release

Beschreven als een herinterpretatie van het klassieke verhaal, dat van Netflix Pinokkio is een stop-motion geanimeerde musical die de avonturen volgt van een houten jongen in zijn zoektocht naar een plek in de wereld. Het zal een met sterren bezaaid stemmenensemble bevatten onder leiding van nieuwkomer Gregory Mann als de titulaire houten jongen, Ewan McGregor als Japie Krekel en David Bradley als Geppetto.

“De film speelt zich af tijdens de opkomst van het fascisme in het Italië van Mussolini en is een verhaal van liefde en ongehoorzaamheid terwijl Pinocchio worstelt om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen”, luidt de logline.

Extra cast omvat Academy Award-winnaars Tilda Swinton (Isle of Dogs), Christoph Waltz (Episch), en Cate Blanchett (Hoe je draak te trainen films) samen met Finn Wolfhard (Vreemde dingen), John Turturro (De slagman), Ron Perlman (Hellboy), Tim Blake Nelson (wachters) en Burn Gorman (Enola Holmes).

GERELATEERD: Zachary Levi vervangt Mel Gibson voor Netflix’s Chicken Run 2

Oscarwinnaar Guillermo del Toro, die sinds 2018 aan het project is verbonden, regisseert mede Pinokkio samen met Mark Gustafson (Fantastische meneer Fox). Het is geschreven door Del Toro en Patrick McHale, met een score van Alexandre Desplat. Het is afkomstig van The Jim Henson Company, dat in 2019 met Netflix werkte The Dark Crystal: Age of Resistance.

Producenten zijn del Toro, Lisa Henson & Blanca Lista van The Jim Henson Company, Alex Bulkley en Corey Campodonico van ShadowMachine, Gary Ungar van Exile Entertainment en Gris Grimly.By admin