Sat. May 21st, 2022


Kwantumsprong, opnieuw opstarten

Er zijn geruchten geweest over een reboot van de klassieke sci-fi-serie Kwantumsprong al een tijdje en het project heeft nu een grote sprong voorwaarts gemaakt (sorry).

NBC heeft een pilotopdracht gegeven aan de Kwantumsprong reboot die zal worden geschreven en uitvoerend geproduceerd door Steven Lilien en Bryan Wynbrandt, co-showrunners van de toonhoogte. De nieuwe serie speelt zich af in het heden, bijna dertig jaar geleden dat Dr. Sam Beckett (Scott Bakula) in de Quantum Leap-versneller stapte en verdween. Er is een nieuw team samengesteld om het project opnieuw op te starten in de hoop de mysteries achter de machine en de man die hem heeft gemaakt te begrijpen. Scott Bakula is niet gehecht aan de Kwantumsprong reboot op dit moment, maar hij is op de hoogte van het project en heeft gesprekken gevoerd over zijn mogelijke betrokkenheid.

Scott Bakula zei vorig jaar dat er “zeer belangrijke gesprekken” over een Kwantumsprong opnieuw opstarten. “De rechten waren jarenlang een puinhoop,‘ zei Bakula. “Ik weet niet of ze nu al opgelost zijn. Dat is altijd de grootste complicatie geweest.” Bakula voegde toe dat hij heeft gesproken met Kwantumsprong maker Don Bellisario van tijd tot tijd door de jaren heen over het terugbrengen van de serie.

En hij zei altijd: ‘Ik kan het niet schrijven zonder aan jou en Dean te denken’ [Stockwell].’ Ik zei: ‘Denk maar aan mij en Dean en schrijf je show. Haal het daar uit. Als je een idee hebt, schrijf het dan op. Ik weet zeker dat het geweldig zal zijn. Ik weet niet wat dat idee zou zijn als we dat deden.’

Dean Stockwell speelde naast Scott Bakula als Al, de beste vriend van Dr. Sam Beckett, maar stierf helaas eind vorig jaar. De aard van de serie leent zich voor een reboot, en als Scott Bakula in staat is om later mee te doen, kan Dr. Beckett misschien eindelijk naar huis springen, iets wat hij nooit kon doen in de originele serie.

By admin