Sat. May 21st, 2022Elk jaar presenteert Churchill Theater een gloednieuwe bewerking van een klassiek kerstverhaal in hun Studio. De productie van dit jaar is van het bekroonde poppenspel Knuckle and Joint en is een hervertelling van het verhaal van The Gingerbread Man. Ik greep de kans om mijn driejarige mee te nemen om het te zien, en de magie van zijn allereerste kerstpanto te delen. Bij aankomst ontdekten we dat er ontspannen zitplaatsen waren voor kinderen op matten aan de voorkant van het podium (voor moedigere kinderen dan de mijne), waardoor ze echt betrokken konden raken bij de show, terwijl volwassenen konden zitten…

BeoordelingExcellent

Een kleurrijke, gekke hervertelling van het klassieke sprookje, gericht op 2-6 jarigen met uitstekend poppenspel en muziek. Een magisch peperkoekmannetje komt tot leven en loopt op hol in de koninklijke bakkerij en paleistuinen, achtervolgd door verschillende wezens die hem willen opeten.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!

Elk jaar, Churchill Theater presenteert in hun Studio een gloednieuwe bewerking van een klassiek kerstverhaal. De productie van dit jaar is van het bekroonde poppenspelbedrijf Knokkel en gewricht en is een hervertelling van het verhaal van De peperkoekman. Ik greep de kans om mijn driejarige mee te nemen om het te zien, en de magie van zijn allereerste kerstpanto te delen.

Bij aankomst ontdekten we dat er ontspannen zitplaatsen waren voor kinderen op matten aan de voorkant van het podium (voor moedigere kinderen dan de mijne), waardoor ze echt betrokken konden raken bij de show, terwijl volwassenen op stoelen achterin konden zitten.

Het verhaal volgt twee bakkers van de koninklijke bakkerij die een magische peperkoekman bakken die tot leven komt en uit een raam ontsnapt. Het wordt achtervolgd door de bakkers over het hele paleis en zijn terrein, onder begeleiding van een indrukwekkende originele score van liedjes en muziek.

Heidi Goudsmid en Bill Uden die de bakkers spelen zijn bekwame poppenspelers, die de peperkoekman en alle dieren met plezier tot leven brengen. De uitvoering is snel en veel dolle pret, met verhalen vermengd met liedjes en poppenspel. Met veel komedie en gelach hield het mijn peuter de hele tijd bezig.

De acteurs zijn gekleed in groene, roze en gouden koksoutfits die passen bij de decors en een rel van kleur bieden, en de prachtig gemaakte poppen passen perfect bij het ontwerp. De set is mooi en snoepkleurig: fel pepermuntgroen en roze met gouden bloesems, en is echt oogverblindend en uitnodigend. Het heeft een boze magische oven die de geanimeerde peperkoekman voortbrengt en een keukeneiland dat op innovatieve wijze in delen wordt gesplitst om de set voor het verhaal te vormen. Ik moet zeggen dat mijn zoon de oven een beetje eng vond en er niet in de buurt wilde zitten voor het geval hij hem zou opeten, maar de meerderheid van de andere kinderen vond hem helemaal vermakelijk.

Pantomimes zijn soms behoorlijk lang en een beetje veel voor hele kleine kinderen om door te zitten, maar deze is ideaal voor kleuters en duurt slechts 45 minuten. Door het energieke tempo is er ook altijd iets om naar te kijken of naar te luisteren, wat het geheel boeiend maakt. Dit is een echte kersttraktatie, perfect voor een eerste pantomime en vol plezier van het seizoen.

Geschreven door: Knuckle and Joint
Geregisseerd en geproduceerd door: Bex O’Brien

Deze show heeft zijn huidige run voltooid.By admin