Mon. May 16th, 2022


Rosa Lee Hawkins, het jongste lid van de meidengroep de Dixie Cups uit de jaren 60, stierf afgelopen dinsdag (11 december) tijdens een operatie in een ziekenhuis in Florida. The New York Times rapporten. De oorzaak was een inwendige bloeding, volgens De tijden. Ze was 76.

Rosa Lee Hawkins vormde de Dixie Cups op de middelbare school met haar zus Barbara Ann Hawkins en neef Joan Marie Johnson. In het begin van de jaren zestig werd het trio getekend op basis van een minimalistische vertolking van het Mardi Gras-nummer ‘Iko Iko’. Ze zouden de versie hebben gearrangeerd tijdens een pauze in een proefsessie voor Red Bird Records, improviserend met drumsticks, een asbak en een colafles. De groep werd beroemd en bereikte de top van de Billboard 100 met ‘Chapel of Love’, een met harmonie beladen pophit die ‘Love Me Do’ van de Beatles in 1964 bovenaan de hitparade zette.

Een andere hitsingle, “People Say”, kwam later dat jaar en stond op hun debuutalbum, Kapel van de liefde. Ze brachten nog drie albums uit en verdienden in 2007 een plek in de Louisiana Music Hall of Fame. De Dixie Cups bleven optreden tot in de jaren 2010. “Toen het publiek glimlachte en applaudisseerde, maakte het” [Rosa Ann Hawkins] blij omdat ze wist dat ze een glimlach op hun gezicht toverde, al was het maar voor die tijd,” vertelde Barbara Ann Hawkins aan De tijden.

Inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waarvan deze afkomstig is.

By admin