Tue. May 17th, 2022Lang geleden in 2014 kondigde Röyksopp aan dat hun vijfde studioalbum, Het onvermijdelijke einde, zou hun laatste zijn, maar het Noorse elektronische duo heeft hun belofte nog steeds gestand gedaan om door te gaan met het uitbrengen van muziek zonder de beperkingen van een LP-formaat. In het weekend keerde Röyksopp terug met het nieuwe nummer “(Nothing But) Ashes…”, samen met een griezelige muziekvideo.

“(Nothing But) Ashes…” is een woordloos nummer dat dreunende, ambient synths combineert met een zachte pianomelodie. De muziekvideo richt zich op een personage dat een helm draagt ​​die eruitziet alsof Daft Punk een steampunk-fase had. Dit anonieme personage begint vervolgens aan een reis naar een benauwd bos, waar ze een merkwaardig mesachtig object ontdekken.

Het is moeilijk om hier kop of staart te maken van een verhaallijn, maar gezien de ondertitel van de video ‘Profound Mysteries’, zou het een groter project kunnen worden – je kunt nu ook fragmenten van andere nieuwe nummers op de website van Röyksopp horen. Bekijk in de tussentijd “(Nothing) But Ashes…” hieronder.

Afgelopen zomer kondigde Röyksopp aan dat ze fysieke exemplaren van verloren banden, een compilatie van B-kantjes en ander onuitgebracht materiaal dat in de loop van hun carrière is opgenomen. In januari 2021 remixte Olof Dreijer van The Knife “Monument”, Röyksopp’s samenwerking met Robyn van hun gezamenlijke EP uit 2014 Doe het opnieuw.By admin