Mon. May 16th, 2022


Nadya Tolokonnikova en Nika Nikulshina van Pussy Riot zijn door de Russische regering officieel bestempeld als ‘buitenlandse agenten’, zo meldt BBC News en het Associated Press-rapport. De aanduiding is een poging van de Russische regering om afwijkende meningen te onderdrukken en iedereen die het label draagt ​​in diskrediet te brengen. “Buitenlandse agenten” zijn verplicht disclaimerverklaringen toe te voegen aan hun posts op sociale media, nieuwsberichten en andere openbare inhoud.

Pussy Riot erkend de disclaimer-vereiste in een tweet, maar voegde eraan toe dat ze zich niet aan de vereiste zullen houden en in beroep zullen gaan tegen de beslissing bij de rechtbank. ‘Rusland zal vrij zijn’ Zij schreven. Eerder deze week werd gemeld dat de mensenrechtenorganisatie Memorial was gesloten omdat ze zich niet als een buitenlandse agent kon identificeren.

Tolokonnikova werd gearresteerd en bracht twee jaar in de gevangenis door na een protest in 2012 in de Christus de Verlosserkathedraal in Moskou. Nikulshina werd samen met andere leden van Pussy Riot vastgehouden omdat ze het veld haastten tijdens de WK-finale van 2018 in Moskou.



By admin