Sat. May 21st, 2022


Ghostface betrad dit weekend voor het eerst in meer dan tien jaar de markt en het lijkt erop dat hij duidelijk werd gemist. Schreeuw Schrok Spidey van de top van de kassa en bewees eens te meer dat bepaalde genres en films niet bang zijn voor die Omicron-variant.

Schreeuw een brutowinst van $ 30,6 miljoen over het driedaagse deel van het weekend en zal naar verwachting oplopen tot $ 35 miljoen wanneer de MLK Monday-cijfers worden meegerekend. Deze opening is een terugkeer naar vorm voor de franchise, aangezien de opening niet ver weg is van de opening van $ 32,9 miljoen van Schreeuw 2 in 1997 en Schreeuw 3’s $ 34,7 miljoen debuut in 2000. Schreeuw 4 geopend voor $ 18,6 miljoen in 2011 en dat werd destijds als een teleurstelling beschouwd gezien alle drukte rond de release. Dus wat is er in meer dan tien jaar veranderd? Paramount Pictures en Spyglass Media Group bedachten een slimme slimme marketingcampagne die inspeelde op de nostalgie van de franchise en tegelijkertijd aangaf dat dit iets nieuws en fris was voor degenen die niet helemaal bekend waren met de geschiedenis van de films. De releasedatum was ook een slimme zet, aangezien januari bekend staat als een maand waarin je domme “slechte films” op de releasekalender hebt staan, maar horror is behoorlijk immuun voor dat idee en soms kun je in deze maand een goede film binnensluipen, waardoor het mogelijk is om zo goed mogelijk op te vallen. Scream is voor 75% vers gecertificeerd op Rotten Tomatoes en heeft een publieksscore van 85% bovenop de “B+” CinemaScore van het publiek tijdens de openingsavond. Zelfs als Scream het typische voor horrorweekend twee ziet afnemen, zal de film standaard de rest van de maand domineren omdat er geen grote releases binnenkomen totdat maanval op 4 februari 2022. Paramount Pictures was ook slim om deze goedkoop te houden met een budget van $ 24 miljoen, dus het is al op weg naar winstgevendheid. Onnodig te zeggen dat het een geweldige tijd is om een ​​Scream-fan te zijn en dit is weer een grote overwinning voor de kassa tijdens de pandemie. Schreeuw ook internationaal een geweldige start gemaakt met een brutowinst van $ 18 miljoen uit 50 overzeese markten, wat de wereldwijde opening op $ 48,6 miljoen bracht. Om te laten zien hoe vers de franchise is, kwam de opening in het buitenland 24% eerder binnen Schreeuw 4’s in 2011 en 57% voorsprong op Halloween doodt in dezelfde vreemde gebieden.

Op de tweede plaats vallen is Spider-Man: Geen weg naar huis die een brutowinst van $ 20,8 miljoen in zijn vijfde weekend van release. Dat is een daling van 36,2% ten opzichte van afgelopen weekend, wat een solide houvast blijft, aangezien het duidelijk is dat herhalingsaankopen weekend na weekend zijn brutowinst blijven aanwakkeren. De film heeft in eigen land $ 698,7 miljoen opgebracht en zal naar schatting tegen het einde van het vakantieweekend ongeveer $ 704 miljoen opbrengen. Als dit zo is, zou de film de op drie na hoogste film aller tijden aan de binnenlandse kassa maken, bovenop de $ 700 miljoen opname van Marvel’s Zwarte Panter. In het buitenland haalde de film nog eens $ 33,4 miljoen op om de wereldwijde opbrengst op $ 1,62 miljard te brengen.

Zing 2 blijft een lichtpuntje voor gezinnen aan de kassa, want het kostte dit weekend $ 8,2 miljoen. Dat is een daling van 28,6% en dat is een grote troef aangezien de film al beschikbaar is voor thuisbezichtiging via PVOD. Dit is waarom ik mijn hoofd blijf krabben bij het besluit van Disney om hun Pixar-film te sturen Rood worden naar Disney+ in plaats van in maart strikt theatraal te gaan. Het is duidelijk dat gezinnen voor de juiste film zullen komen, zelfs tijdens de pandemie, en Zing 2 is de film die gezinnen willen. Zing 2 heeft in eigen land $ 119,3 miljoen opgebracht en na $ 8,4 miljoen van 54 overzeese markten te hebben binnengehaald, brengt de film zijn wereldwijde opbrengst op $ 215,6 miljoen.

Op de vierde plaats vinden we de 355 op levensondersteuning in weekend twee met een bruto van $ 2,4 miljoen. Dat is een daling van 49,37% en eerlijk gezegd is het een beter dan verwacht resultaat voor een film waarvan ik dacht dat die veel scherper zou vallen. Universal Pictures kan waarschijnlijk niet wachten tot dit naar PVOD en streaming gaat, want daar zal op dit moment het meeste geld worden verdiend. de 355 heeft een brutowinst van $ 8,4 miljoen tot nu toe aan de binnenlandse box office.

Afronding van de top vijf is The King’s Man met een bruto van $ 2,3 miljoen. Dat is een kleine daling van 28,05% ten opzichte van het vorige weekend, wat beter nieuws zou zijn geweest als de film in december een stevigere opening had gehad. Het enige goede nieuws is dat De man van de koning staat nog steeds in de top vijf, iets waarvan ik niet had gedacht dat we het op dit punt in januari zouden zien. De man van de koning heeft tot nu toe $ 28,6 miljoen opgebracht aan de binnenlandse kassa en na $ 10,4 miljoen van 44 overzeese markten te hebben binnengehaald, brengt de film het wereldwijde totaal op $ 92,5 miljoen.

Wat zijn JOUW gedachten over de box office resultaten van dit weekend?

By admin