Sat. May 21st, 2022Zaterdagavond Live zal een eerbetoon brengen aan Betty White door de aflevering waarvan ze deze avond presenteerde opnieuw uit te zenden.

Op 88-jarige leeftijd presenteerde White op beroemde wijze SNL in mei 2010 nadat een door fans gelanceerde petitie honderdduizenden handtekeningen had verzameld. Oorspronkelijk uitgezonden op Moederdag, verscheen White in elke schets en werd vergezeld door voormalige SNL castleden Tina Fey, Amy Poehler, Molly Shannon, Maya Rudolph, Ana Gasteyer en Rachel Dratch. Met JAY-Z als muzikale gast van de avond, werd de aflevering meer dan 12 miljoen keer bekeken – een van de meest bekeken uitzendingen in de recente geschiedenis.

Een toegift uitzending van White’s SNL aflevering wordt vanavond uitgezonden om 23:30 uur ET/PT op NBC. Bekijk in de tussentijd een paar schetsen uit de onderstaande aflevering.

Naar aanleiding van het nieuws van het overlijden van White op vrijdag, voormalig SNL castlid Seth Meyers deelde een humoristische anekdote over White’s post-SNL afterparty. “De enige SNL gastheer die ik ooit een staande ovatie heb zien krijgen op de afterparty,” Meyers teruggeroepen. “Een feestje waar ze een wodka en een hotdog bestelde en bleef tot het bittere einde.”

Ondertussen zal op 17 januari een film ter herdenking van White’s 100ste verjaardag in de bioscoop worden vertoond.By admin