Tue. May 17th, 2022


Schreeuw klopte Spider-Man: Geen weg naar huis van de eerste plaats afgelopen weekend, maar onze favoriete kleine webslinger won dit weekend de box office-kroon om te bewijzen dat hij nog steeds een kampioen is bij bioscoopbezoekers.

Spider-Man: Geen weg naar huis brutowinst van $ 14,1 miljoen in het weekend. Dat is een relatief kleine daling van 30% ten opzichte van het vorige frame en het toont alleen maar aan dat de film nog steeds terugkerende klanten krijgt van filmfans. Met een binnenlandse brutowinst van $ 721 miljoen tot nu toe, is de film nu de vierde meest winstgevende film aller tijden aan de binnenlandse kassa en na nog eens $ 27,7 miljoen van buitenlandse markten binnen te halen, brengt de film zijn wereldwijde opbrengst op $ 1,69 miljard.

Schreeuw zag dit weekend de typische horrordaling met een daling van 59% om de kassa dit weekend op $ 12,4 miljoen te brengen. Horrorfilms, zelfs goede, worden vaak vooraf geladen en Schreeuw was geen uitzondering. Het gemak van het tweede weekend is iets beter dan Schreeuw 4 (-61%) en rijker dan de vorige aflevering, die $ 7 miljoen opleverde in weekend 2. Tijdens de tweede weekenden van de franchise, Schreeuw 2022 staat derde achter Schreeuw 3 ($ 16,3 miljoen) en Schreeuw 2 ($ 13,9 miljoen). Het goede nieuws is dat de film slechts $ 24 miljoen kostte om te maken en dat hij al $ 51,3 miljoen heeft opgebracht aan de binnenlandse kassa. Overseas, de film had een brutowinst van $ 10,2 miljoen in het weekend en bracht het overzeese totaal op $ 33,6 miljoen. Schreeuw is een hit en het zal niet lang duren voordat we nieuws horen over een nieuwe aflevering.

In de derde vinden we Zing 2 die in het weekend $ 5,7 miljoen opbracht. Dat is een kleine daling van 28% en het is nog indrukwekkender gemaakt omdat Sing 2 beschikbaar is voor thuisweergave via PVOD. Het geanimeerde vervolg heeft tot nu toe $ 128,4 miljoen opgebracht aan de binnenlandse kassa en na een brutowinst van $ 12,8 miljoen van overzeese markten, brengt de film zijn wereldwijde opbrengst op $ 241,2 miljoen

Op de vierde plaats hebben we Liefde verlossen die in het weekend $ 3,7 miljoen binnenhaalde. De film is gebaseerd op een roman van “B+” CinemaScore, die aan de lage kant is voor dit soort op geloof gebaseerde films, dus ik verwacht niet dat de film de komende weken veel meer leven zal hebben aan de kassa.

Afronding van de top vijf is De man van de koning met een bruto van $ 1,7 miljoen. Dat is nog een kleine daling van 20%, maar de film had deze grepen eerder in het spel en een groter kassadebuut nodig om niet als een teleurstelling te worden beschouwd. De film brengt dit weekend zijn binnenlandse totaal op $ 31,5 miljoen en na nog eens $ 6,2 miljoen van overzeese markten binnen te halen, brengt de film zijn wereldwijde totaal op $ 105,3 miljoen.

Wat zijn JOUW gedachten over de box office van dit weekend?

By admin