Mon. May 16th, 2022


Zelfmoord Stilte brachten hun eerste drie platen uit – de reiniging in 2007, Geen tijd om te bloeden in 2009, en De zwarte kroon in 2011 – op Century Media. Nu, meer dan een decennium later, gaan ze terug naar het label voor nieuwe muziek die dit jaar uitkomt.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Ik kan niet geloven hoe ver we allemaal zijn gekomen sinds de band 20 jaar geleden begon”, zei gitarist Chris Garza. “Vandaag zijn we terug waar het allemaal begon – samen muziek schrijven in dezelfde kamer waar de eerste drie albums werden gemaakt. We zijn ongelooflijk opgewonden om opnieuw met Century Media Records te werken terwijl we het volgende hoofdstuk van onze carrière ingaan. “

Zelfmoord Stilte is lange tijd een belangrijke band geweest in de zware muziek, niet alleen de band die ‘Deathcore’ echt op de kaart heeft gezet, maar een band die zichzelf is blijven herdefiniëren en bij elke beurt de kansen heeft verslagen”, voegde hij eraan toe. Mike Gitter, Vice-president van A&R van Century Media. “De nieuwe muziek die ik van hen heb gehoord, heeft alle intensiteit en kenmerken van hun verleden, terwijl ze door blijven gaan in het spreekwoordelijke rood.”

Garza verklaarde in oktober dat: Zelfmoord Stilte nam twee nieuwe nummers op met producer Taylor Young (Nagels, Trillende tongen), en dat de band “erg gefocust” was.

“We zijn allemaal erg gefocust. We zijn de afgelopen 15 jaar niet zo in dezelfde kamer geweest. Het heeft lang geduurd voordat we kwamen waar we nu zijn. We zijn een band. We schrijven muziek in dezelfde kamer en we hebben geen laptop voor ons. Tijdens pandemieën en tragedies, geld dat verdwijnt, vriendinnen, vrouwen, we gaan hier nog steeds en komen in dezelfde kamer en doen samen muziek als een band. Ik kan zeggen eerlijk gezegd zijn we de enige band in ons genre die dat doet, en dat is ook niet goed.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Zelfmoord Stilte en Carnifex gaan dit voorjaar op pad voor hun Chaos & Carnage-tour. De tour zal ook te zien zijn Lorna Shore, Op een brandend lichaam, AngelMaker, en Ver weg.

5/6 Sacramento, CA – Schoppenaas
5/7 Portland, OR – Bossanova Ballroom
5/8 Seattle, WA – El Corazon
5/10 Grand Junction, CO – Mesa Theater
5/11 Denver, CO – Oosters theater
5/13 Minneapolis, MN – Cabooze
5/14 Chicago, IL – WC Social Club
5/15 Pontiac, MI – Crofoot
5/17 Columbus, OH – King of Clubs
5/18 Pittsburgh, PA – Jergels
5/19 Boston, MA – Big Night Live
5/20 New York, NY – Gramercy Theater
5/21 Lezen, PA – Reverb
5/22 Baltimore, MD – Soundstage
5/24 Atlanta, GA – De maskerade
5/25 Tampa, FL – Orpheum
5/27 Arlington, TX – Choctaw Stadium (‘So What?! Festival’)
5/28 Houston, TX – Magazijn Live
5/29 San Antonio, TX – Papieren tijger
5/31 Albuquerque, NM – El Rey Theater
6/1 Mesa, AZ – Nijltheater
6/2 Las Vegas, NV – 24 Oxford
6/3 Anaheim, CA – House of Blues
6/4 Los Angeles, CA – Regent Theater

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By admin