Tue. May 17th, 2022


het veld: Als je hebt gekeken De Suicide Squad vorig jaar en kreeg te horen dat een van de personages een spin-off tv-show zou krijgen, zou Peacemaker (John Cena) je eerste gok zijn geweest? Zelfs met de post-credits scene die de serie opzet, waarschijnlijk niet. Niettemin neemt James Gunns eerste grote tv-project dit botte instrument van een antiheld en gebruikt hem als basis voor een soms vreemd, soms best leuk actie-horror-avontuur. (De term “superheld”… voelt in dit geval niet echt van toepassing.)

“Voorheen, in De Suicide Squad…” Dat is niet een beetje – dat is letterlijk hoe de eerste aflevering van Vredestichter opent en behandelt de film als de echte pilot-aflevering van de serie. (Wat, zo zou kunnen worden betoogd, het was.)

Wat belangrijk is om te onthouden van die film, als augustus 2021 begrijpelijkerwijs een te vage herinnering is op dit moment, is dat burgerwachtheld Peacemaker, ook bekend als Christopher Smith, tijdens de wilde missie van de ploeg naar Corto Maltese de bevelen van Amanda Waller (Viola Davis) opvolgde. en vermoordde Rick Flagg (Joel Kinnaman) om te voorkomen dat regeringsgeheimen naar buiten kwamen. Hoewel aanvankelijk verondersteld dood te zijn dankzij een kogel van Bloodsport (Idris Elba), onthulde een reeks na de aftiteling dat Peacemaker het overleefde, en de serie begint met hem die naar huis terugkeert na zijn herstel.

Helaas is zijn thuiskomst niet erg gelukkig, dankzij zijn onverdraagzame klootzak van een vader Auggie (Robert Patrick) en zijn bijna onmiddellijke rekrutering in een nieuwe taskforce onder leiding van Clemson Murn (Chukwudi Iwuji). Hij is echter best blij een semi-vrije man te zijn, herenigd met zijn geliefde huisdierenadelaar Eagly (CGI) en connecties te maken met zijn nieuwe teamgenoten, die niet bepaald enthousiast zijn om hem aan boord te hebben. Helaas borrelt er een onheilspellende dreiging op, een die wereldwijde implicaties kan hebben.

De gunn van alles: Terugkijkend op Gunns carrière sinds zijn doorbraakfilm uit 2006 Glibberen, wat thematisch opvalt, is een fascinatie voor genres, vooral horror- en superheldenverhalen, gekoppeld aan een unieke oprechtheid, samen met wat voelt als een aangeboren drang om waar mogelijk de grenzen van smaak te verleggen (wat niet zo vaak was, bij het maken van PG-13 Marvel-films).

Deze elementen gecombineerd om zijn Zelfmoordploeg voelen als de ultieme uitdrukking van hem als filmmaker: veel ultrageweld en fantasierijk schepselwerk, maar onderliggend een eenzaam hart dat smacht naar familie en verbinding. En het is in deze geest dat de beste momenten van Vredestichter kom tot leven.

Peacemaker Cast

Vredestichter (HBO Max)By admin