Mon. May 16th, 2022


Temidden van het lawaai ontmoet Levi John (Moorhead), die net zijn partner heeft verlaten en ook een vriend nodig heeft. Hij biedt Levi wat overbodige meubels aan en de twee zijn getuige van iets onmogelijks in Levi’s appartement. Meer dan alleen afgeschrikt door het schijnbaar bovennatuurlijke gebeuren, besluiten de jongens er een project van te maken. Leg het gebeuren vast, maak een serie of een film en verdien een fortuin. Terwijl ze dat doen, vouwt de film zichzelf op met segmenten die ‘echt’ aanvoelen, herhalingen van wat er met Levi & John is gebeurd, delen van interviews en zelfs presentaties over de geschiedenis van Los Angeles. John graaft in de achtergrond van een stad die zich altijd een beetje geobsedeerd voelde door het occulte en, nou ja, dingen worden vreemd.

“Something in the Dirt” heeft niet helemaal dezelfde emotionele impact als de beste werken van Benson/Moorhead, maar ik denk niet dat het die bedoelingen heeft. Het is heel duidelijk een ‘pandemische film’, niet alleen omdat het praktisch een tweehandige film is van de mensen die mee regisseerden, samenwerkten, meeschreven, schoten en de hoofdrol speelden, maar omdat het gedeeltelijk gaat over de waanzin van gevangen zitten met een andere persoon die jouw obsessies deelt. “Moon Knight” gaat deze jongens naar een ander niveau van roem brengen. Ik hoop dat ze de tijd vinden om rare juweeltjes als “Something in the Dirt” te blijven maken.

Eindelijk is er de slimme van Ricky D’Ambrose “De kathedraal,” een film die onze eigen Glenn Kenny al heeft geprezen uit zijn première en productie van het Biennale College Cinema-programma van 2021. D’Ambrose heeft duidelijk een zelfverzekerde, fascinerende stem als filmmaker en maakt een familiedrama dat zich bijna als een herinnering afspeelt. De menselijke geest verbindt vaak beelden met emotie als het aan familie denkt, of het nu de sigaar van een grootvader is of de sieraden van een tante. De statische camera van D’Ambrose centreert deze beelden, hoe een ogenschijnlijk alledaags moment, zoals iemand die zijn vingernagels lakt, een stempel kan drukken op een kind dat het op de juiste dag en tijd bekijkt.

By admin