Tue. May 17th, 2022


We bevinden ons in het tijdperk van de oomfilm en hun invloedrijke karakters hebben een scala aan stereotypen. We hebben de coole, homoseksuele oom gehad in ‘Uncle Frank’ en de grootmoedige, gevoelige oom in ‘C’mon C’mon’. “The Tender Bar” heeft de oprechte, eerlijke oom wiens ware zelf vergiftigd wordt door nostalgie. Je kent deze; hij is de stoere vent die voor je vloekt als je een kind bent, belooft je altijd de waarheid te vertellen en je romantisch advies geeft dat nutteloos zal blijken te zijn. Hij kan zelfs de eeuwige gobstopper-troep uit hem laten slaan, en je wazige genegenheid voor zijn taaiheid zal niet wankelen. Je denkt met genegenheid aan hem terug, omdat hij in je jeugd zoveel groter was dan het leven, en die genegenheid vervaagt de randen die je je als volwassene ongewild herinnert.

Dit soort oom wordt hier belichaamd door Ben Affleck, wiens aanwezigheid me deed vermoeden dat deze film zich in Boston afspeelde. Uncle Ben, of liever, Uncle Charlie zoals Afflecks personage wordt genoemd, runt een bar op Long Island genaamd The Dickens Bar. In tegenstelling tot Joseph Cottens bekendere naamgenoot uit “Shadow of a Doubt”, vermoordt oom Charlie geen mensen en terroriseert hij het kind van zijn zus niet; de sterbeoordeling zou hoger zijn als hij dat deed. In plaats daarvan instrueert hij zijn jonge neefje JR in de fijne kunst van het man zijn. Deze lessen zijn nodig omdat, je raadt het al, JR’s papa-problemen verergerd worden door zijn vermiste Papa, een radio-dj met de bijnaam “The Voice” (Max Martini). JR luistert naar The Voice wanneer hij kan, terwijl hij en zijn moeder (Lily Rabe) zich afvragen waar hij is. Gezien het feit dat radiostations in 1973 roepletters en fysieke locaties hadden, zou het niet zo moeilijk moeten zijn om deze deadbeat te vinden. Wanneer iemand The Voice op de radio hoort, wordt de radio onmiddellijk omvergeworpen of vernietigd. Deze mensen hebben veel radio’s om te beuken.

Maakt niet uit. The Voice verschijnt af en toe om de jonge JR, die wordt gespeeld in een uitstekend debuut van Daniel Ranieri, voorspelbaar teleur te stellen, en om de oudere JR woedend te maken, die wordt gespeeld door Tye Sheridan met net zoveel desinteresse als zijn regisseur erin stopt hem neer te schieten. . Een van de vele lopende grappen die nooit werken (maar een geweldig drinkspel zouden inspireren om je tijd door te brengen) is de reactie wanneer JR zichzelf voorstelt. “Waar staat de JR voor?” zij vragen. Er is geen antwoord. Een andere mislukte lopende grap is de reden waarom oom Charlie boos wordt wanneer The Voice opduikt – blijkbaar is hij Charlie 30 dollar schuldig. Mijn gedachten dwaalden af ​​naar de pissige krantenjongen van “Better Off Dead”, die constant schreeuwde: “Ik wil mijn twee dollar !!” wanneer hij John Cusack zag. Hij wordt tenminste niet in elkaar geslagen omdat hij zijn geld opeist. Oom Charlie daarentegen heeft niet zoveel geluk.

By admin