Tue. May 17th, 2022


2021 was over het algemeen een vreemd jaar en een nog vreemder jaar om een ​​mijlpaalverjaardag te vieren. 26 januari 2021 was het tienjarig jubileum van een bijeenroeping genaamd Van schaarste naar overvloed die de mede-oprichters van HowlRound (Dr. P. Carl, David Dower, Jamie Gahlon en Vijay Mathew) produceerden, die werd georganiseerd in Arena Stage onder auspiciën van het American Voices New Play Institute. Deze bijeenkomst was de lancering van zowel het HowlRound Journal als de New Play Map (2011-2016), en zoals we het zien, was het de lancering van HowlRound – een nu wereldwijde gemeenschap van theatermakers die geloven in het delen van kennis en toegang via een commons -gebaseerd kader. Er was eens een droom om in 2021 een gigantische bijeenkomst te organiseren om deze verjaardag te vieren. We hadden gehoopt mensen in Boston samen te brengen om zowel het werk van de afgelopen tien jaar te vieren als plannen te maken voor de komende twintig jaar. En toen gebeurde 2020.

Onlangs hebben we onze eindejaarsopstel uit 2020. Dit is hoe het begon: “Dit jaar was een uitdaging van epische proporties … Zoveel gebroken, zoveel lijden, zoveel werk te doen.” We nemen die woorden niet terug; het was een sombere tijd. Maar als 2020 over triage ging, ging 2021 over bijstelling, herschikking en herwerking van onze systemen. In 2020 zeiden velen: “We kunnen nooit meer terug naar hoe het was.” In 2021 zeiden we: “Wat als het niet hoefde?”

Dit jaar leren we hoe we kunnen vertragen. We leren meer geduld. We vragen de tijd die we nodig hebben om ons werk zo goed mogelijk te doen. Het personeel van HowlRound keerde in september terug naar onze kantoren in Boston (hoewel we soms nog steeds op afstand werken). We proberen nog steeds uit te zoeken hoe we het beste kunnen samenwerken in één fysieke ruimte, en wat voor soort werk in fysieke nabijheid moet worden gedaan versus wat het beste vanuit onze huizen kan worden gedaan. (Spoiler: we zijn er nog steeds niet achter.) We weten dat we geluk hebben dat we deze gesprekken zelfs hebben, en we zijn vastbesloten om onze kennis te delen met iedereen die het wil horen.

We hebben COVID-19 in 2020 niet achter ons gelaten, hoewel velen in het Noorden van de wereld de vruchten hebben geplukt van de wijdverbreide uitrol van vaccins. (Mensen: dit is geen wereldwijde uitrol, en verschillen in zowel de beschikbaarheid van vaccins als de kwaliteit van medische informatie blijven velen in onze wereldwijde theatergemeenschap teisteren. Laten we dit niet vergeten als we theaterseizoenen plannen, werken met artiesten van buiten onze gemeenschappen, of controleren voor bewijs van vaccinatie aan onze theaterdeuren.)

Dus, te midden van al deze systeemveranderingen, waar gaan we heen vanaf hier? Misschien kan deze vraag het beste worden beantwoord door opnieuw te bekijken wat onze wereldwijde gemeenschap het afgelopen jaar met ons heeft gedeeld, te beginnen met enkele wilde, dromerige visies op de toekomst.

Onze toekomst bedenken

Het samenstellen van ons online dagboek is altijd leuk, maar dit jaar Onze toekomst bedenken serie was vooral cool. Alle essays gaan vergezeld van een ongelooflijke originele illustratie van een van de drie supergetalenteerde kunstenaars (Wriply M. Bennet, stille vos, of Nguyen Tran) en een audio-opname van het essay, uitgevoerd door acteurs van over de hele wereld. Deze essays stellen allemaal een toekomstig theaterveld voor waar middelen en macht in alle richtingen billijk worden verdeeld. Deze essays omvatten: een liefdesbrief aan jonge acteurs, een futuristische “viering van de bijdragen van theatermakers en culturele werkers aan de ondergang van de kapitalistische staat”, een droom van een theater van dat prioriteit geeft aan zorg en gemeenschap, en een bevestiging dat ja, dat “Blk-mensen bestaan ​​in de toekomst.“Wat, je hebt deze essays niet gelezen door” Vera Starbard, Daniel Alexander Jones, Mary Kathryn Nagle, Georgina Escobar, en veel meer? Waar wacht je op?

Onze topcuratieprioriteiten

We noemden dit in het eindejaars-essay van vorig jaar, maar 2021 heeft onze primaire prioriteiten voor de curatie van ons tijdschrift, tv en podcast-platforms verder verduidelijkt: anti-onderdrukking en de noodsituatie in het klimaat. Hoewel niet elke bijdrage op HowlRound deze onderwerpen raakt, zoeken we voortdurend naar inhoud die deze wereldwijde problemen verkent (en oplossingen biedt). We weten dat elke strijd voor raciale rechtvaardigheid verband houdt met de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Voorgestelde lectuur gericht op anti-onderdrukking omvat het essay van Ann James Het vuur van de Amerikaanse theaterdumpster blussen door witte afschaffing, Kate Freer en Porsche McGovern’s tweedelige serie Ontwerp in een tijd van afrekening, en het essay van Ilasiea Gray Waarom zijn er geen geweldige kinderen van kleur in de uitvoerende kunsten? Bekijk ook eens de #DeafWoke HowlRound TV-serie gepresenteerd door de heer Antoine Hunter PurpleFireCrow, het panel van The Playwrights Realm Hoe ziet antiracistisch produceren eruit?, en het Consortium van Aziatisch-Amerikaanse theaters en artiesten ConFest virtuele serie. Als je op zoek bent naar een geweldige podcastserie in het nieuwe jaar, onze hele staf is dol op Yura Sapi’s tweede seizoen van Onze eigen tafels bouwen; er zijn zoveel juweeltjes in die gesprekken, we kunnen niet slechts één aflevering kiezen om aan te bevelen!

De noodsituatie op het gebied van klimaat blijft voor ons allemaal bij HowlRound een van de belangrijkste manieren waarop we onze rol bij het genezen van de klimaatcrisis het beste kunnen vervullen (om te citeren Madeleine Jubilee Saito) is het proactief publiceren en versterken van stemmen van theatermakers over de hele wereld die via hun kunst innovatieve oplossingen implementeren en/of het bewustzijn van de klimaatnoodsituatie vergroten. Vanaf dit jaar, het essay van Marta Keil en Grzegorz Reske Brieven uit Warschau en het essay van cultureel strateeg Vijay Mathew van HowlRound Streamen in de rechtvaardige transitie bovenaan onze lijst, evenals een videoserie gemaakt door het Liverpool Arab Arts Festival en Creative Destruction genaamd ARTIESTEN / IDEEN / NU, Als je dat nog niet hebt gedaan, kijk dan eens Grondwaterkunsten’ vele ongelooflijke livestreams door de jaren heen op HowlRound, waaronder deze cdiscussie over het Groene Nieuwe Theater. (Vergeet niet, dat kan zoek hier al onze inhoud op onderwerptag.)By admin