Mon. May 16th, 2022


THEATER

Gebaseerd op de pittige filmkomedie uit 1982 met Dustin Hoffman in de hoofdrol, Tootsie de musical, (boven) opening 25 januari in de Fox Theater, opnieuw draait het verhaal van Michael Dorsey, een acteur uit New York die geen baan kan krijgen omdat, zoals zijn agent zegt, “niemand met je wil samenwerken.” Dus hij neemt de persona en het uiterlijk aan van een oudere zuidelijke actrice genaamd Dorothy Michaels en krijgt bijna onmiddellijk een pruimenrol, waardoor zijn leven en carrière in het proces gecompliceerd worden. In plaats van de soap-operarol van de film, Tootsie de musical heeft Dorsey een optreden binnen – wat nog meer? — een musical, een belachelijk klinkend vervolg op Romeo en Julia. Het Tony-winnende boek is van Robert Horn, de score van David Yazbek. Tot 30 januari. Maskers verplicht.

::

Door wat een Aurora Theater aankondiging genaamd ‘onvermijdelijke castingwijzigingen’, de opening van Beatrice voeren een week naar achteren geschoven. Deze thriller met duistere komische elementen gaat nu in première op 27 januari. Klanten met tickets voor de betreffende data kunnen een e-mail sturen naar de kassa van het Aurora Theater op [email protected] of bel 678-226-6222 voor herschikkingsopties. In het script van Kirsten Greenridge krijgen Lurie en June, een zwart stel dat net huiseigenaren is geworden, veel meer dan ze hadden verwacht als ze de uitgehongerde geest van een jong blank meisje uit het begin van de 20e eeuw tegenkomen. Tot en met 6 februari. Maskers verplicht, tenzij actief eten of drinken.

::

Als veiligheidsmaatregel is de Het Hertz-podium van Alliance Theatre productie van Droomhuis$e, waarvan de voorvertoningen op 22 januari hadden moeten beginnen, is nu gepland voor uitvoeringen op 28 januari. Het zal ook beschikbaar zijn om online te streamen van 11 tot 27 februari op de website van de Alliantie. De winnaar van de Alliance/Kendeda National Graduate Playwriting Competition 2022 van Eliana Pipes volgt twee Latinx-zussen die hun ouderlijk huis verkopen via een realityshow in HGTV-stijl. Dat is voordat de dingen een surrealistische wending nemen. Tot en met 13 februari. Maskers verplicht plus vaccinatiebewijs (vanaf 12 jaar) of een negatieve test.

MUZIEK

Atlanta’s eigen Tinsley Ellis start een nationale tour en viert de release van zijn 20e album, Devil May Care, met twee shows vrijdag om Stadswijnmakerij. De concerten zijn de eerste voor de blues-rockgitarist in twee jaar en Ellis zal het volledige album spelen, dat een eerbetoon is aan The Allman Brothers Band. De vroege vogelshow is om 18.30 uur en de tweede show is om 21.30 uur. Alle gasten moeten volledig zijn ingeënt en gemaskerd. Kaarten beginnen bij $30.

::

Atlanta Opera

De opera van Atlanta keert terug naar het podium met een productie van De piraten van Penzance dat loopt van 22-30 januari in het Cobb Energy Performing Arts Centre. Het klassieke verhaal van Gilbert en Sullivan over piraten en ware liefdessterren tenor Santiago Dansers als Frederik. Door de piek in Covid-gevallen hebben kaarthouders twee opties: ze kunnen de voorstelling live zien (bewijs van vaccinatie of een negatieve test binnen 48 uur zijn vereist) of ze kunnen live streamen vanuit huis. Kaarten beginnen bij $ 45. (Foto door Jeff Roffman)

::

DANS

Core Dance organiseert dinsdag om 18.30 uur een virtueel gesprek met artistiek leider Sue Schroeder en Adam Larsen, wiens film? De onbeantwoorde vraag is te zien in de Kerndans atelier ramen. Larson, een REEL Art: Beweging 3 creator, is een gerenommeerd documentairemaker en projectieontwerper. Zijn film verkent “het moment waarop men zichzelf uitput en eindelijk wakker wordt met de wereld om ons heen.” Gemaakt in samenwerking met Schroeder, met dansartiest Erik Thurmond. De film is tot 18 februari ‘s avonds te zien van zonsondergang tot middernacht. Vrij.

::

KUNST+ONTWERP

De vijfde aflevering van de tweejaarlijkse tentoonstelling Verzameld V: Georgia-artiesten selecteren Georgia-artiesten opent zaterdag om MOCA GA. Juryleden Krista Clark, Gregor Turk en Lucha Rodriguez selecteerden de kunstwerken van 46 Georgische kunstenaars uit een pool van 300 kandidaten. De tentoonstelling omvat beeldhouwkunst, schilderkunst, grafiek, fotografie, textiel en nieuwe media. Tot 19 maart. $5. Kaarten vereist. Covid-protocollen omvatten getimede invoer. Maskers vereist.

::

De groepsshow KEERPUNT opent om Spalding Nix op vrijdag en bevat werk van Aimée Farnet Siegel, Michael Porten, Coleman Mills en Nancy Talero. Siegels nieuwste oeuvre, Cadeau opnieuw gegeven, werd geboren uit een verschuiving in haar perceptie van het geven en ontvangen van geschenken. Porten kiest voor een nieuwe benadering van portretten en Mills’ series, Vanaf de waterkant, onderzoekt de overgang van waar het water de lucht ontmoet. Talero’s serie, De regels buigen, daagt de conventie uit door gebruik te maken van onregelmatige formaties met meerdere panelen. Telkens onderzoeken de kunstenaars hoe we kunnen veranderen, wat ons nieuwe visuele ‘keerpunten’ biedt. Tweedaagse social distance opening op vrijdag van 12.00 – 19.00 uur en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur. Maskers verplicht.

::

Kunstmuseum Marietta-Cobb

De groepstentoonstelling Iets te verklaren bij de Kunstmuseum Marietta-Cobb beschikt over meer dan 20 Latijns-Amerikaanse artiesten uit het hele oosten van de Verenigde Staten. Het is bedoeld om enkele van de voorwaarden aan te pakken die deze kunstenaars ertoe aanzetten om ‘we zijn hier’ te creëren en te verkondigen en onderzoekt ook het concept dat ideeën, gebruiken en objecten tussen culturen kunnen reizen. Algemene toegang $ 8. Tot 20 maart. Maskers aangemoedigd.

::

BOEKEN

Bestverkopende auteur Sam Quinones (Dromenland) vertelt over zijn laatste werk, De minste van ons, in een virtuele Author Talks-sessie via de Geschiedeniscentrum van Atlanta op 27 januari. Het eerste boek van Quinones ging over de opioïde-epidemie in Amerika, en dit boek gaat daarop verder, en kijkt naar synthetische drugs zoals fentanyl en methamfetamine die in Mexico worden vervaardigd en naar de Verenigde Staten worden gesmokkeld. De auteur gaat in gesprek met Virginia Prescott. Het evenement is gratis, maar inschrijven is verplicht.

::By admin