Tue. May 17th, 2022


MUZIEK

De opera van Atlanta sluit de enscenering van De piraten van Penzance met shows op vrijdag om 20.00 uur en zondag om 15.00 uur in het Cobb Energy Performing Arts Centre. Voor degenen die terughoudend zijn om in een menigte te zijn, biedt de opera kaarthouders de mogelijkheid om de voorstelling live vanuit huis te streamen. KunstATL criticus Jonathan Shipley beschreef het als een “amuse bouche van een show. . . Lief, kort en lief.” Toeschouwers dienen een bewijs van vaccinatie of een negatieve test van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te tonen die niet ouder is dan 48 uur. Maskers zijn verplicht. Kaarten beginnen bij $ 45.

::

Na twee weken optreden in een lege Symphony Hall voor twee virtuele concerten die op 4 februari online zullen verschijnen, Atlanta Symfonie Orkest zal opnieuw optreden voor live publiek zaterdag om 20.00 uur en zondag om 15.00 uur Op het programma staan ​​Sibelius, Grieg en Tsjaikovski onder leiding van David Danzmayr met gastpianist Saleem Ashkar. Toeschouwers ouder dan 12 jaar moeten binnen 48 uur na de voorstelling een vaccinatiebewijs of een negatieve Covid-test laten zien. Maskers zijn ook verplicht. Kaarten beginnen bij $23.

::

DANS

Patton Wit, artistiek/administratief directeur van Baken Dans, doopte een paar maanden geleden zijn teen in het water – letterlijk. Hij maakte een dansfilm die zich afspeelt in en rond de Chattahoochee-rivier als onderdeel van het lopende Mapping Project van het bedrijf. Het heet Op drift door de tussenruimten en het onderzoekt thema’s als grenzen en flow. Het is niet alleen prachtig belicht en gefotografeerd, maar het is ook gratis en nog steeds online beschikbaar.

::

KUNST+ONTWERP

Geboren en getogen in het zuiden, de Amerikaanse fotograaf William Eggleston heeft een belangrijke rol gespeeld bij het maken van kleurenfotografie tot een kunstvorm die het waard is om in een galerie te worden tentoongesteld. Een tentoonstelling van zijn levendige en kleurrijke foto’s van auto’s, etalages, gebouwen en meer opent vrijdag bij Jackson Fine Art. Bezoek alleen op afspraak, dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur. Maskers en social distancing verplicht.

::

De Galerij van het koetshuis van de Zwaan presenteert een artist talk over zijn huidige tentoonstelling een woordje ontwarren, op zaterdag om 15.00 uur, gevolgd door een receptie van 16.00-19.00 uur. Kom meer te weten over deze tentoonstelling van gezamenlijke sculpturale werken van kunstenaars uit Atlanta Rosa Duffy en Y. Malik Jalal, samengesteld door Logan Lockner. Hun proces- en materiaalkeuzes roepen geschiedenissen op van handarbeid en ambachtelijk handwerk, en raciale ongelijkheden tussen de industriële arbeidersklasse en de kunstwereld zelf. Maskers verplicht in de galerij.

::

Fabrice Monteiro, Prophecy #8, 2014, kleureninkjetprint, © Fabrice Monteiro, met dank aan MAGNIN-A Gallery, Parijs.

Het is donker, het is dringend en het stemt tot nadenken. De nieuwe tentoonstelling van het Carlos Museum En ik moet schreeuwen richt zich op enkele van ‘s werelds meest urgente crises – corruptie en mensenrechtenschendingen, ontheemding, vernietiging van het milieu, de pandemie en vernieuwing. De tentoonstelling, die zaterdag wordt geopend, is een oproep tot actie rond deze onderling verbonden problemen. Tien lokale, nationale en internationale hedendaagse kunstenaars zijn vertegenwoordigd. De show is ontwikkeld door Dr. Amanda H. Hellman, conservator Afrikaanse kunst van het museum. Maskers vereist.

::

THEATER

Na bijna twee jaar geen volledige productie te hebben georganiseerd vanwege Covid-19, Horizon Theater lanceert zijn 38e seizoen op vrijdag met Elk briljant ding. In het script van Duncan Macmillan reageert een 7-jarige jongen op de zelfmoordpoging van zijn moeder door een lijst te maken van dingen om voor te leven: nr. 1 is ijs; Nr. 2, watergevechten; en nr. 3, opblijven na je bedtijd en tv mogen kijken. De lijst zal blijven groeien met suggesties van het Horizon-publiek. Het intieme toneelstuk met één acteur wordt gepresenteerd met een in-the-round zitconfiguratie met verminderde capaciteit. Tot en met 27 februari. Maskers verplicht plus bewijs van vaccinatie of negatieve PCR-test binnen 48 uur.

::

Koeien van dat type? Controleren. Kippen in staking? Controleren. Boer Brown in ongeloof? Dubbel Check! Vanaf 2 februari is de Centrum voor Poppenkunst presenteert Click Clack Moo: koeien die typen gebaseerd op het “uistekende” charmante kinderboek van Doreen Cronin met illustraties van Betsy Lewin. Aangepast door Jon Ludwig en Jason Hines, het beschikt over marionetten, staaf- en schaduwpoppen. Tot 13 maart. Maskers verplicht voor alle bezoekers.

::

Droomhuis$e, begin previews vrijdag op de Het Hertz-podium van Alliance Theatre, volgt twee Latinx-zussen die hun ouderlijk huis verkopen via een realityshow in HGTV-stijl. De winnaar van de Alliance/Kendeda National Graduate Playwriting Competition 2021/22 van Eliana Pipes werd geïnspireerd door de eigen jeugd van de toneelschrijver, toen haar familie haar geboorteplaats Culver City, Californië verliet. “Plots was ons huis in waarde verdubbeld . . . en (het verkopen) heeft echt een enorm verschil gemaakt in de financiële gezondheid van mijn familie en onze financiële toekomst,” vertelde Pipes aan de Republiek Arizona. “Maar het betekent ook dat we hebben deelgenomen aan gentrificatie en dat die stap neerkwam op een soort cultureel verlies dat ik op dat moment echt niet kon begrijpen.” Tot en met 13 februari. Maskers verplicht plus vaccinatiebewijs (vanaf 12 jaar) of een negatieve test.

::

BOEKEN

Constance Baker Motley was een van de meest invloedrijke, maar minst bekende, burgerrechtenactivisten van de jaren ’60. Ze verdedigde Dr. Martin Luther King Jr., in Birmingham, geholpen om te argumenteren Brown versus de Board of Education en was de eerste zwarte vrouw die een zaak bepleitte voor het Amerikaanse Hooggerechtshof. Auteur Tomiko Brown-Nagin zal haar biografie van Motley bespreken, Koningin van burgerrechten, met Rose Scott in een virtueel Atlanta History Center Author Talks-programma woensdag om 19.00 uur Het evenement is virtueel en gratis, maar registratie is vereist.



By admin