Tue. May 17th, 2022


Drama leraren, we weten dat je er DOOR gaat.

We gaan de stress, frustraties en problemen niet opsommen, omdat we het allemaal weten, we hebben het ervaren (of ervaren het momenteel), en het heeft geen zin om het opnieuw te hashen.

We gaan ook geen 180 doen in giftige positiviteit. Het hele “geloof in jezelf – je kunt alles!” en “leraren zijn zo veerkrachtig!” en “leraren zijn helden zonder capes!” is geweldig, maar klinkt soms een beetje hol. Ja, je kunt alles. Ja, je bent veerkrachtig. En ja, je bent een held. En als je de cape wilt dragen, wie houdt je dan tegen? Je bent een dramaleraar; draag de cape als je daar blij van wordt.

We zijn hier om te zeggen: we zien je. We horen je. We staan ​​aan jouw kant.

We leven momenteel in onmogelijke tijden. Lesgeven is HARD. De burn-out is echt.

Maar jij doet ertoe. Je dramaprogramma is belangrijk. Het werk dat je doet doet ertoe. Uw vaardigheden, kennis en talenten zijn nodig. Uw inspanningen worden gewaardeerd. We zien je lessen uitzoeken, om de dag ‘draaien’, uren maken, er zijn voor je leerlingen. We geloven in je en we zien hoe hard je werkt om dingen te laten functioneren. Je doet goed werk.

Je leerlingen zeggen het misschien niet hardop, maar ze waarderen het werk dat je doet. (Zo niet nu, misschien ooit als ze op dingen terugkijken.) Je klas is misschien de enige reden waarom een ​​student naar school komt. Je klas is misschien het enige waar een student naar uitkijkt op een anders waardeloze dag. Je leerlingen hebben de creatieve uitlaatklep nodig die de toneelles biedt. Ze hebben de mogelijkheid nodig om anders te denken, om zich uit te drukken, om op nieuwe en andere manieren te bewegen. En ze kunnen zien dat je goed bezig bent.

Het is nu zo belangrijk om jezelf overeind te houden, om “eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten”, zoals ze zeggen. Zorg alsjeblieft voor jezelf. Uw programma ziet er misschien niet meer uit zoals het was. (Persoonlijk en online tegelijkertijd lesgeven met een onvoorspelbaar aantal studenten per dag midden in een pandemie zal dat doen.) Het is oké om beslissingen te nemen die je leven gemakkelijker maken. Of dat nu betekent dat je een eenvoudiger curriculum moet kiezen, kant-en-klare lesplannen moet gebruiken, om hulp moet vragen, delegeren, verminderen of elimineren – doe wat je moet doen om het te laten werken. Als je een toestemmingsbewijs nodig hebt, hier is het. U bent bevoegd om de beslissingen te nemen die u moet nemen. (En trouwens, je doet het goed.)

Wij hier bij Theatrefolk geven je een staande ovatie. We zijn er voor je, en we zijn trots op je. We zien dramadocenten elke dag zo hard werken om hun leerlingen alles te geven wat ze hebben, en we zullen je blijven ondersteunen, een community en hoogwaardige inhoud bieden. We zien je. We horen je. We staan ​​aan jouw kant.

En vergeet alsjeblieft niet – je doet goed werk.

Klik hier voor een gratis afdrukbare lijst met affirmaties voor dramadocenten.
Download deze gratis set zelfzorgposters in de klas. (Engels)
Download deze gratis set zelfzorgposters in de klas. (Spaans)


Kerry Hishon is een regisseur, acteur, schrijver en toneelstrijder uit London, Ontario, Canada. Ze blogt op www.kerryhishon.com.

Wil je meer weten over onze nieuwste toneelstukken, bronnen en weggeefacties?
Zet je op onze lijst!

By admin