Mon. May 16th, 2022


Wonder Woman 1984, Home Video, 2021, Gal Gadot, best verkochte

Dit nieuws komt voor mij een beetje als een verrassing, maar ik denk dat de cijfers niet liegen. Wonder Woman 1984, dat zeer gemengde reacties kreeg van critici en publiek, eindigde 2021 als de bestverkochte film op dvd en Blu-Ray.

Volgens statistieken van The Numbers, Wonder Woman 1984 verkocht 1.427.182 eenheden (608.686 dvd’s en 818.496 op Blu-Ray) voor een totaal van $ 34.450.146 aan totale consumentenbestedingen. De film stond bovenaan de individuele dvd- en Blu-Ray-hitlijsten en versloeg andere titels, waaronder: The Croods: The New Age, die nummer twee op beide grafieken plaatste, en Godzilla vs Kong.

Wonder Woman 1984 was een van de vele films die in 2020 vertraging opliepen als gevolg van de COVID-19-pandemie. Na verschillende releasedatum-shuffles, koos Warner Bros. uiteindelijk voor de film als de eerste in zijn dagelijkse experiment, waarbij de film tegelijkertijd de HBO Max-streamingservice en de theaters bereikte. Houd er rekening mee dat de film in theaters opende toen velen nog luiken waren, maar uiteindelijk $ 46 miljoen opbracht in eigen land en $ 166,5 miljoen wereldwijd. Gezien het budget van $ 200 miljoen moest de winst ergens anders worden verdiend, dus de vertoning op homevideo was waarschijnlijk een zucht van verlichting voor de studio, zelfs als het niet zorgde voor al het geld dat op tafel lag. De prestaties op streaming zouden de HBO Max-service naar 41 miljoen abonnees hebben gebracht en volgens WarnerMedia bekeek de helft van hun abonnees de film op eerste kerstdag toen deze werd uitgebracht. Wat dat in termen van winst betekent, is op dit moment alleen bij de studio bekend.

Waar zijn JOUW gedachten over? Wonder Woman 1984 de bestverkochte film van 2021 op homevideo zijn?

By admin