Sat. May 21st, 2022


Spider-Man: Geen weg naar huis sloeg de decemberkassa overhoop op weg om de meest winstgevende film van 2021 te worden met tot nu toe meer dan $ 1 miljard (en dat telt). Het succes kan aan een aantal dingen worden toegeschreven, waarvan de belangrijkste een door nostalgie gedreven verhaal. Wat nog belangrijker is, ondanks de vele spraakmakende releases gedurende het hele jaar, met name: Geen tijd om te sterven, Zwarte weduwe, Shang-Chi en de legende van de tien ringen, Venom: Let There Be Carnage, Duin, en Eeuwigen, Spider-Man: Geen weg naar huis was de eerste echt must-see evenementfilm van 2021 – een film die je niet mag missen op het grote scherm, en alleen al vanwege de hondsdolle reactie van het publiek de moeite waard.

Dus met Spidey nu stevig in de recordboeken gebeiteld, begonnen we te denken: welke aankomende film zou zijn succes in 2022 kunnen evenaren/overtreffen?

GERELATEERD: De Batman-trailer onderzoekt de relatie tussen de vleermuis en de kat

De slagman

Verrassend genoeg heeft 2022 nogal wat kanshebbers, maar of ze alle ingrediënten hebben om Spidey te overtreffen, staat ter discussie. Een vroege favoriet om de box office te domineren is Matt Reeves’ De slagman, waarin Robert Pattinson de legendarische kap aantrekt om te strijden tegen Paul Dano’s Riddler en Colin Farrell’s Penguin. De slagman heeft een zekere weg naar $ 1 miljard gezien de populariteit van het personage, de positieve buzz rond de foto en de verschillende tv-spin-offs die de nieuwsgierigheid van het publiek alleen maar zullen vergroten. De vraag is of het grote publiek staat te popelen om weer een Batman-film na die van Christopher Nolan te zien De donkere ridder trilogie en Zack Snyder’s “Snyderverse.”

Ik stel me voor dat de film meer als een Nolan Bat-foto presteert en de miljard dollar bereikt, maar geen aandacht trekt met zijn uitvoering.

Fantastic Beasts: The Secrets of Perkamentus

April ziet de release van de nieuwste Harry Potter voorloper, Fantastic Beasts: The Secrets of Perkamentus, maar aangezien de vorige twee inzendingen er niet in slaagden de $ 1 miljard te overschrijden, laat staan ​​de opwinding te genereren van iedereen behalve de meest toegewijde fans, kan men verwachten dat JK Rowling’s laatste uitstapje wereldwijd rond de $ 600-700 miljoen zal uitkomen – en dat is alleen als mensen het echt leuk vinden .

Toch is het alweer een tijdje geleden sinds de laatste Fantastische Beesten, en gezien de aanhoudende populariteit van de Potterverse, zou het me niet verbazen als De geheimen van Perkamentus schokte iedereen en boekte dit voorjaar grote aantallen.

Doctor Strange in het multiversum van waanzin

Een populaire titel die buzz op Spidey-niveau kan genereren, is: Doctor Strange in het multiversum van waanzin, die op 6 mei uitkomt en de duidelijke titel “de volgende MCU-film” draagt, en schijnbaar verder gaat Geen weg naar huis stopte met Doctor Strange springen verder in het multiversum. Vermoedelijk hebben reshoots cameo’s uit eerdere Marvel-films toegevoegd, die nieuwsgierige bioscoopbezoekers zouden kunnen trekken, terwijl de toevoeging van Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) interesse zou wekken voor diegenen die graag willen zien waar haar verhaal leidt na de gebeurtenissen van Disney+’s WandaVision.

Kapitein Marvel en Spider-Man: Geen weg naar huis slaagde erin om $ 1 miljard aan de kassa te halen na het succes van Avengers: Infinity War en Avengers: Eindspel, respectievelijk, dus het is gemakkelijk om aan te nemen Doctor Strange in het multiversum van waanzin zal dat aantal gemakkelijk overtreffen en dan nog wat in het begin van mei. De enige vraag is of Doctor Strange en Scarlet Witch groot genoeg zijn om Spider-Man te verslaan; en of de bovengenoemde cameo’s zich op hetzelfde niveau bevinden als Tobey en Andrew’s Spider-Men.

Toch, rekening houdend met de positionering als de eerste grote film van de zomer, Doctor Strange in het multiversum van waanzin zou veel tickets moeten verkopen, ook al heeft het te kampen met de verwachte sequels Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion tijdens zijn run.

Jurassic World: Dominion

Daarover gesproken, terwijl ik verwacht Top Gun om fatsoenlijk zaken te doen, Jurassic World: Dominion heeft een geweldige kans om box office-returns van Spidey-formaat te produceren. Opdat we het niet vergeten, het origineel Jurassic World bracht een gigantische $ 208,8 miljoen op tijdens zijn debuutweekend in 2015 en verzamelde uiteindelijk $ 652,3 miljoen in de VS en $ 1.670 miljard wereldwijd. Het vervolg van 2018, Jurassic World: Fallen Kingdom, was minder indrukwekkend met een opening van $ 150 miljoen, maar slaagde er toch in om wereldwijd $ 1.310 miljard te bereiken.

Gevallen Koninkrijk eindigde met een enorme cliffhanger (vergelijkbaar met Ver van huis), en er is zeker een verlangen om te zien wat er gebeurt als dinosaurussen over de hele wereld op hol slaan. Gezien de enorme kloof tussen films en de positieve buzz rond die geweldige prequel “The Battle at Big Rock”, evenals de proloog die werd vertoond voor IMAX-vertoningen van F9, plus een releasedatum midden in de zomer (25 juni), is er geen reden waarom het publiek geen tickets voor Universal’s nieuwste dino-ravotten zou opslokken.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan: Dominion’s succes is de Netflix-animatieserie Jurassic World: Kamp Krijt, die met succes de Jura- merk drijven onder jongere kijkers in de tussenliggende jaren tussen deel twee en drie. En we mogen de insluitsels van originele Jurassic Park-acteurs Sam Neil, Laura Dern en Jeff Goldblum niet over het hoofd zien, wiens verschijning misschien genoeg is om Heerschappij over de top.

Het enige dat in staat Dominion’s way is een drukke marktplaats waar ook films zoals Disney/Pixar’s te zien zijn Lichtjaar, Verlichting Minions: The Rise of Guru, Thor: Liefde en Donder, en Zwarte Adam. Anders heeft deze threequel zeker alle ingrediënten om een ​​kaskraker ter grootte van Spidey te produceren. Het zou op zijn minst moeten overtreffen Incredibles 2’s $ 182 miljoen om de op een na hoogste juni-opener te worden, alleen achter Jurassic World. Hoe hoog Heerschappij gaat, is een gok.

Thor: Liefde en Donder

De vierde Thor film, getiteld Thor: Liefde en Donder, is moeilijker te voorspellen. De foto toont de eerste verschijning van Chris Hemsworth’s Thor and the Guardians of the Galaxy die volgt Avengers: Eindspel, en brengt ook terug Thor: Ragnarok regisseur Taika Waititi. Ragnarok verzamelde in november 2017 maar liefst $ 854 miljoen, waarmee het totaal van Thor ($ 449,3 miljoen) en Thor: De Donkere Wereld ($ 644,8 miljoen) met een flink bedrag. Marvel’s nieuwste zal ook Christian Bale in de rol van een schurk bevatten en Jane Foster van Natalie Portman de mantel van de God van de donder op zich nemen.

Liefde en donder verschijnt op 8 juli en heeft de maand helemaal voor zichzelf tot Zwarte Adam draait op 29 juli in de bioscoop.

Nogmaals, de sleutel hier is het merk Marvel, dat, totdat Eeuwigen, was het afgelopen decennium onoverwinnelijk gebleken aan de kassa. Zal het publiek zo snel daarna een beetje moe worden van nog een MCU-inzending? Dokter Vreemd en Spider Man? Zullen gezinnen nog een reis naar theaters maken nadat ze massale moola hebben beschoten voor? Top Gun, Jurassic World, Lichtjaar, en minions?

Mijn gok is, Thor overtreft $ 1 miljard aan de wereldwijde kassa, maar is geen “moloch” op gelijke voet met Spidey. Nog steeds een enorme hit voor Marvel en Hemsworth.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

De Academy Award-winnende Spider-Man: Into the Spider-Verse was de eerste feature die het hele multiversum-concept aan de wereld introduceerde en lijkt nog dieper te gaan met back-to-back inzendingen die beginnen met Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One in oktober. Into the Spider-Verse bracht in 2018 wereldwijd een behoorlijke $ 375,5 miljoen op, maar is gestaag gegroeid in populariteit bij velen, waaronder ondergetekende, en behoort tot de beste superheldenfilms ooit gemaakt.

Toch denk ik niet dat deze Spidey matcht Geen weg naar huis in termen van populariteit, maar denk nog steeds Across the Spider-Verse overtreft zijn baanbrekende voorganger met een behoorlijke hoeveelheid.

De flits

Geen weg naar huis succes zorgt ervoor dat elke studio zich wendt tot eerdere IP’s om te zien of ze dezelfde magie kunnen oproepen. Voorbeeld: DC’s De flits, of de nieuwste inzending in de vervormde DCEU, die schijnbaar probeert “koerscorrectie” te volgen na de “mislukkingen” van de films van Zack Snyder.

De troef van de film is Michael Keatons Batman, wiens opname voldoende zou moeten zijn om de interesse van een ouder publiek op te wekken, terwijl Ben Afflecks Batman waarschijnlijk een extra boost zal geven en nieuwsgierige Snyder-fans zal aantrekken.

Natuurlijk is het Bat-duo slechts een raamdecoratie als Warner Bros. en DC proberen Sasha Calle’s Supergirl te vestigen en de speedster van Ezra Miller een nieuwe naam te geven na zijn laatste optreden op het grote scherm in 2017’s Justice League.

Ik ben benieuwd hoe het Keaton vergaat na een afwezigheid van 30 jaar, vooral gezien zijn rol in de Batgirl film, maar zal een jonger publiek iets geven om een ​​70-jarige Batman? Zullen De Flash’s schijnbare heruitvinding van de Snyder-Verse piss off fans van het merk en/of publiek dat genoten heeft Zack Snyder’s Justice League? Is het Flash-personage populair genoeg om grote kassanummers te produceren? Wordt het te snel daarna vrijgegeven? Zwarte Adam? Zullen De slagman een deel van zijn donder stelen?

Mijn gok is dat deze ongeveer $ 800-900 miljoen behaalt, maar mogelijk nog veel hoger kan gaan als het echt goed is.

Aquaman en het verloren koninkrijk

In dezelfde geest weet ik niet zo goed wat ik ervan moet denken Aquaman en het verloren koninkrijk. Het origineel Waterman arriveerde in 2018 na de tegenvallende resultaten van Justice League en slaagde erin om wereldwijd $ 1,148 miljard te behalen, voornamelijk dankzij de geweldige speciale effecten en de sterrenkracht van Jason Mamoa. Het personage was prominent aanwezig in Zack Snyder’s Justice League begin dit jaar, maar is verder afwezig geweest op het grote scherm. Zal die langdurige droogte helpen of hinderen? Aquaman’s prestatie?

Vreemd, Aquaman’s succes hangt er schijnbaar ook niet van af Zwarte Adam of De flits, aangezien het waarschijnlijk wordt geproduceerd als een op zichzelf staande film, en meer wordt ondersteund door Mamoa’s charisma dan door de opname in de DCEU. Nogmaals, als het origineel erin is geslaagd om grote aantallen te produceren na de Justice League ramp, Aquaman 2 zou in december vergelijkbare aantallen moeten beheren.

Er staat echter één gigantisch obstakel op het pad van de grote man …

GERELATEERD: Het multiversum omarmen: eerdere Marvel-personages die we willen zien toetreden tot de MCU

Avatar 2

Ik heb lang genoeg geleefd om te weten dat je James Cameron nooit meetelt. De Academy Award-winnende regisseur heeft gewerkt aan Avatar 2 al meer dan tien jaar, wat betekent dat kinderen die het origineel in de bioscoop hebben gezien, allemaal zijn opgegroeid met hun eigen kinderen. Ja, het is al zo lang geleden.

Avatar was een baanbrekend filmevenement toen het in 2009 werd uitgebracht en meer dan $ 2 miljard opbracht aan de wereldwijde kassa in een tijd dat China minder dan 2.000 theaters had. Dat is krankzinnig, vooral nu China bijna 12.000 theaters heeft en schijnbaar wekelijks enorme blockbusters produceert. Wanneer het origineel Avatar eerder dit jaar opnieuw uitgebracht, verzamelde de foto meer dan $ 40 miljoen, wat hielp om Cameron’s sci-fi blockbuster bovenop te plaatsen Avengers: Eindspel aan de wereldwijde kassa.

Gezien de afkomst van de filmmaker, wiens laatste twee films, Avatar en Titanic, werd de grootste brutowinst aller tijden, om nog maar te zwijgen van het lange tijdsverschil dat een niveau van nostalgie toevoegt, vermengd met het cluster van meestal middelmatige big-budget-tarieven die we de afgelopen tien jaar hebben gezien, plus het extra voordeel van een evenementfoto die je op het grote scherm moet zien, en het zou een enorme teleurstelling zijn als Avatar 2 schoot niet voorbij zoals Spider-Man: Geen weg naar huis en de Avengers.

Toch, zoals velen waarschijnlijk zullen opmerken, Avatar is niet zo lang in het publieke geweten blijven hangen. Na het enorme succes verdween de foto zo goed als verdwenen en kreeg hij veel weerstand van (meestal) online verkooppunten die hun neus opstaken voor het relatief eenvoudige verhaal van de film. Zal het publiek iets schelen? Avatar 2 na zoveel jaren?

Mijn gok is ja. Een creatieve kracht als James Cameron besteedt geen tien jaar aan het produceren van een middelmatig vervolg. En het enkele feit dat hij nog meer heeft? Avatar films op een rij doet me vermoeden dat hij iets echt sensationeels in petto heeft.

De tijd zal het leren, maar ik gok dat we het volgend jaar rond deze tijd zullen hebben over hoe James Cameron opnieuw koning van de wereld werd.

 

Het bericht Zal een film uit 2022 Spider-Man: No Way Home’s Box Office overtreffen? verscheen eerst op ComingSoon.net.By admin