Tue. May 17th, 2022


De andere tekortkoming van de film is eerlijk gezegd Sophie zelf, die op zo’n onaangename manier wordt gepresenteerd dat de meeste kijkers het moeilijk zullen vinden om voor haar of haar overleving te zorgen. Ik begrijp dat de film zich wil verzetten tegen de standaard trope van de lieve, hulpeloze en moedige blinde jonge vrouw die wij in het publiek duidelijk bedoeld zijn om ons overal beschermend tegen te voelen. Net als het uitgangspunt, is dat tot op zekere hoogte interessant. Het scenario gaat echter veel te hard in de andere richting, omdat Sophie’s morele ambiguïteit te vaak stolt tot het punt waarop sympathiseren met haar bijna onmogelijk wordt, vooral wanneer haar egoïstische gedrag later fatale gevolgen heeft voor een ander personage.

Dit, ik moet benadrukken, is niet de schuld van Davenport, die in het echte leven juridisch blind is en ook gemakkelijk het beste en meest interessante stuk is om “Voor mij te zien”. Davenport levert een prestatie die vaak sterker, slimmer en meeslepender is dan het materiaal eerlijk gezegd verdient. Hoewel hun werk uiteindelijk niet genoeg is om van “See for Me” meer te maken dan een gimmick-film die nooit echt loont, maakt Davenport het bijna de moeite waard om te bekijken en zal je je afvragen wat ze zouden kunnen bereiken met sterker materiaal.

Nu te zien in de bioscoop en beschikbaar op digitale platforms.

By admin