Sat. May 21st, 2022


Matt schrijft: Het Sundance Film Festival 2022 presenteerde virtueel tal van titels die gegarandeerd grote kanshebbers zijn voor het volgende prijsseizoen, en onze schrijversBrian Tallerico, Nick Allen, Marya E. Gates, Robert Daniels en Isaac Feldberg waren aanwezig om ze allemaal te dekken. Je kunt al hun festivaluitzendingen vinden in deze inhoudsopgave, die hun recensies bevat van prijswinnaars als ‘Cha Cha Real Smooth’, ‘Girl Picture’ en ‘Palm Trees and Power Lines’.

Aanhangers

Guillermo Del Toro’s Pinokkio(2022). Geregisseerd door Guillermo del Toro en Mark Gustafson. Geschreven door Guillermo del Toro, Matthew Robbins, Gris Grimly en Patrick McHale (gebaseerd op de roman van Carlo Collodi). Met Cate Blanchett, Ron Perlman en Ewan McGregor. Synopsis: Een donkere versie van het klassieke kindersprookje van een houten pop die verandert in een echte levende jongen.De Amerikaanse releasedatum is TBA.

Groot insect(2022). Regie: Jean-Pierre Jeunet. Geschreven door Jean-Pierre Jeunet en Guillaume Laurant. Met Dominique Pinon, Elsa Zylberstein, André Dussollier. Synopsis: Een groep kibbelende suburbanieten komt vast te zitten wanneer een Android-opstand ervoor zorgt dat hun goedbedoelde huishoudrobots hen opsluiten voor hun eigen veiligheid. Debuteert op Netflix op 11 februari 2022.

de fall-out(2022). Geschreven en geregisseerd door Megan Park. Met Jenna Ortega, Maddie Ziegler, Lumi Pollack. Synopsis: Middelbare scholier Vada navigeert door de emotionele gevolgen die ze ervaart in de nasleep van een schooltragedie. Relaties met haar familie, vrienden en kijk op de wereld zijn voor altijd veranderd.Nu beschikbaar op HBO Max.

Meisjesfoto(2022). Geregisseerd door Alli Haapasalo. Geschreven door Ilona Ahti en Daniela Hakulinen. Met Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen, Linnea Leino. Synopsis: Mimmi, Emma en Rönkkö zijn meisjes die aan de vooravond van de vrouw staan ​​en proberen hun eigen contouren te tekenen. Op drie opeenvolgende vrijdagen ervaren twee van hen de wereldveranderende effecten van verliefdheid, terwijl de derde op zoek gaat naar iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren: plezier. Debuteert in de VS op 14 april 2022.

We moeten het over Cosby hebben(2022). Geregisseerd door W. Kamau Bell. Synopsis: Een verkenning van Bill Cosby’s afdaling van “America’s Dad” tot vermeend seksueel roofdier. Komieken, journalisten en overlevenden hebben een openhartig, eerste in zijn soort gesprek over de man, zijn carrière en misdaden.Nu beschikbaar op Showtime.

Het wanhopige uur(2022). Geregisseerd door Philip Noyce. Geschreven door Chris Sparling. Met Naomi Watts, Colton Gobbo, Sierra Maltby. Synopsis: Een moeder racet wanhopig tegen de klok om haar kind te redden terwijl de autoriteiten haar kleine stad op slot zetten. Debuteert in de VS op 25 februari 2022.

Fabian: Naar de honden gaan(2022). Regie: Dominik Graf. Geschreven door Dominik Graf en Constantin Lieb (gebaseerd op de roman van Erich Kästner). Met Tom Schilling, Saskia Rosendahl, Albrecht Schuch. Synopsis: Berlijn uit de jaren dertig. Dr. Jakob Fabian, die overdag in de reclame voor een sigarettenfabrikant werkt en ‘s nachts door de straten van de stad dwaalt, wordt verliefd op een actrice. Terwijl haar carrière begint te bloeien, beginnen de vooruitzichten voor zijn toekomst af te nemen.De Amerikaanse releasedatum is TBA.

Drie minuten: een verlenging(2022). Regie: Bianca Stigter. Synopsis: Een fragment van 16 mm-film biedt een emotioneel geladen, meditatieve blik in het leven van de nietsvermoedende Joodse burgers van een klein Pools dorp aan de rand van de Tweede Wereldoorlog.Debuteert in de VS op 7 april 2022.

De man die op aarde viel(2022). Geregisseerd door Joss Agnew en Alex Kurtzman. Geschreven door Alex Kurtzman, Jenny Lumet en Jane Maggs (gebaseerd op de roman van Walter Tevis). Met Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris en Clarke Peters. Synopsis: Een buitenaards wezen dat op een keerpunt in de menselijke evolutie op aarde arriveert en zijn eigen verleden onder ogen moet zien om onze toekomst te bepalen.Amerikaanse releasedatum is TBA.

Maan Ridder (2022). Gemaakt door Doug Moench. Met Oscar Isaac, Gaspard Ulliel en Ethan Hawke. Synopsis: Een voormalige Amerikaanse marinier, die worstelt met een dissociatieve identiteitsstoornis, krijgt de krachten van een Egyptische maangod. Maar hij komt er al snel achter dat deze nieuwe krachten zowel een zegen als een vloek kunnen zijn voor zijn onrustige leven.Debuteert op Disney+ op 30 maart 2022.

ontslagvergoeding (2022). Geregisseerd door Ben Stiller en Aoife McArdle. Geschreven door Mohamad el Masri, Dan Erickson en Wei-Ning Yu. Met Patricia Arquette, Adam Scott, Christopher Walken. Korte inhoud: Mark leidt een team van kantoormedewerkers wiens herinneringen operatief zijn verdeeld tussen hun werk en privéleven. Wanneer een mysterieuze collega buiten het werk verschijnt, begint hij aan een reis om de waarheid over hun baan te ontdekken.Debuteert op Apple TV+ op 18 februari 2022.

Onze vlag betekent de dood(2022). Gemaakt door David Jenkins. Met Taika Waititi, Fred Armisen en Ewen Bremner. Synopsis: Het jaar is 1717. De rijke landeigenaar Stede Bonnet heeft een midlifecrisis en besluit zijn behaaglijke leven op te blazen om piraat te worden. Het gaat niet goed. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.Amerikaanse releasedatum is TBA.

WeCrashed (2022). Geregisseerd door Tinge Krishnan, Glenn Ficarra, John Requa, Shari Springer Berman en Robert Pulcini. Geschreven door Drew Crevello en Lee Eisenberg. Met Jared Leto, Anne Hathaway, OT Fagbenle. Synopsis: De hebzuchtige opkomst en onvermijdelijke ondergang van WeWork, een van ‘s werelds meest waardevolle startups, en de narcisten wiens chaotische liefde het allemaal mogelijk maakte.Debuteert op Apple TV+ op 18 maart 2022.

Van de kou (2022). Geregisseerd door Paco Cabezas, Daniel Calparsoro, Ami Canaan Mann en Birgitte Stærmose. Geschreven door Adam Glas. Met Margarita Levieva, Cillian O’Sullivan en Lydia Fleming. Synopsis: Ontmaskerd als een ex-Russische spion, moet een Amerikaanse alleenstaande moeder jongleren met het gezinsleven en unieke vormveranderende vaardigheden in een strijd tegen een verraderlijke vijand.Nu beschikbaar op Netflix.

Joe versus Carole(2022). Gemaakt door Kate McKinnon. Met Kate McKinnon, John Cameron Mitchell en Kyle MacLachlan. Synopsis: Tv-serie gebaseerd op het leven van Joe Exotic, de voormalige dierentuinuitbater en fokker van grote katten in Oklahoma, die werd berecht en veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf wegens samenzwering om een ​​andere liefhebber van grote katten te vermoorden. Debuteert op Peacock op 3 maart 2022.

de vervloekte(2022). Geschreven en geregisseerd door Sean Ellis. Met in de hoofdrol Boyd Holbrook, Kelly Reilly, Alistair Petrie. Synopsis: In landelijk 19e-eeuws Frankrijk bedreigt een mysterieuze, mogelijk bovennatuurlijke dreiging een klein dorp. John McBride, een patholoog, komt naar de stad om het gevaar te onderzoeken en daarbij enkele van zijn eigen demonen uit te drijven.Debuteert in de VS op 18 februari 2022.

Texas Chainsaw Massacre(2022). Geregisseerd door David Blue Garcia. Geschreven door Chris Thomas Devlin. Met John Larroquette, Alice Krige en Elsie Fisher. Synopsis: Na bijna 50 jaar onderduiken keert Leatherface terug om een ​​groep idealistische jonge vrienden te terroriseren die per ongeluk zijn zorgvuldig afgeschermde wereld verstoren in een afgelegen stadje in Texas.Debuteert op Netflix op 18 februari 2022.

niet in kaart gebracht(2022). Regie Ruben Fleischer. Geschreven door Art Marcum, Rafe Judkins en Matt Holloway (gebaseerd op de videogame van Amy Hennig). Met Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas. Synopsis: Een prequel op de games, met een jongere Drake en die ons details laat zien over hoe hij Sully leerde kennen en bevriend raakte.Debuteert in de VS op 18 februari 2022.

Ter ere van “Gele jassen”

Matt schrijft:De briljante nieuwe Showtime-serie, “Yellowjackets”, werd geprezen door Brian Tallerico en kreeg een diepgaand video-essay (hierboven ingesloten) door Scout Tafoya.

De klap die de wereld deed schudden

Matt schrijft: In dit essay dat je moet lezen, onderzoekt onze bijdrager David Moses de wereldschokkende uitvoering van Sidney Poitier in Norman Jewisons klassieker uit 1967, “In the Heat of the Night”, en de klap die de wereld deed schudden (hierboven ingesloten).

Gratis films

Achter kantoordeuren(1931). Geregisseerd door Melville W. Brown. Geschreven door Alan Schultz, Carey Wilson en J. Walter Ruben. Met Mary Astor, Robert Ames en Ricardo Cortez. Synopsis: Mary Linden is de secretaresse die de ongekende kracht is achter de succesvolle executive James Duneen. Hij vindt haar vanzelfsprekend totdat rivaal Wales haar van hem probeert af te pakken.

Kijk “Achter kantoordeuren”

Kleine man(1940). Geregisseerd door Norman Z. McLeod. Geschreven door Mark Kelly, Arthur Caesar en Jack Wagner (gebaseerd op de roman van Louisa May Alcott). Met Kay Francis, Jack Oakie, George Bancroft. Synopsis: Jo March en haar man Professor Bhaer runnen de Plumfield School voor arme jongens. Wanneer Dan, een stoere straatjongen, naar de school komt, wint hij ondanks zijn harde kan Jo’s hart, en zij verdedigt hem wanneer hij valselijk wordt beschuldigd.

Kijk “Kleine mannen”

De ooievaarsclub(1945). Geregisseerd door Hal Walker. Geschreven door Buddy G. DeSylva en Jack McGowan. Met Betty Hutton, Barry Fitzgerald en Don DeFore. Synopsis: Een geruit meisje in de Stork Club redt het leven van een drenkeling. Als rijke man besluit hij haar terug te betalen door haar anoniem een ​​bankrekening, een luxe appartement en een betaalrekening bij een warenhuis te geven. Als haar vriend terugkomt uit het buitenland, denkt hij dat ze een verzorgde vrouw is.

Kijk “The Stork Club”

By admin