Tue. May 17th, 2022


Pokémon is al meer dan 20 jaar een steunpilaar in gaming. Hoewel de role-playing game-serie tal van veranderingen in de kwaliteit van leven en honderden vreemde vormen van pocketmonsters heeft toegevoegd, is de formule voor de belangrijkste, door GameFreak ontwikkelde inzendingen grotendeels hetzelfde gebleven, tot ongenoegen van sommigen die groeiden. op de oudere vermeldingen. Natuurlijk zijn er spin-offs geweest, zoals: Pokemon Ranger op de DS, die unieke wendingen aan het universum hebben gegeven, maar dat zijn niet de belangrijkste delen die de belangrijkste attractie zijn. Echter, Pokémon Legends: Arceus heeft de serie op veel manieren volledig op zijn kop gezet en deze evolutie is iets waar de franchise al een tijdje behoefte aan heeft.

De achterkant van de fysieke doos van de game vat de nieuwe gameplay vrij goed samen: “actie ontmoet RPG in een nieuw soort Pokémon avontuur!” Dit is waar en het is gemakkelijk om veel van zijn functies te vergelijken met andere actie-RPG’s, zelfs als de daadwerkelijke Pokémon-gevechten uiteindelijk turn-based zijn. Elk gebied om te verkennen is een enorm uitzicht over land met uitgestrekte kampeerterreinen die dienen als een tijdelijke uitstel van de actie, vergelijkbaar met de Hunter’s Dream in Bloodborne. Hoewel deze locaties niet altijd de meest boeiende achtergronden zijn (hoewel de latere gebieden levendiger zijn dan het oorspronkelijke eenvoudige startgebied), vormen ze een intrigerende uitdaging in de manier waarop de speler met de wereld omgaat.

Pokémon Legends: Arceus is de vernieuwing die de serie lang nodig had

In tegenstelling tot recente Pokémon-spellen waar de gedachte dat een zakmonster een mens pijn doet grotendeels absurd is, vormen veel Pokémon een reële bedreiging voor de speler in Legenden: Arceus. Gewoon in het zicht zijn, zal veel Pokémon in het offensief zetten terwijl ze proberen hun territorium te beschermen, dus spelers zullen moeten rennen en de aanval moeten ontwijken of hun eigen monsters moeten sturen om voor afleiding en een goede strijd te zorgen. Dit maakt het echt heel interessant om over de wereld te gaan, omdat je verstoppen in het hoge gras een belangrijk hulpmiddel wordt om Pokémon te overrompelen en een manier om te overleven wordt.

GERELATEERD: Pokémon Legends: Arceus Gameplay Trailer Hoogtepunten Nieuw gevechtssysteem

Er is ook een echte betekenis om te verslaan in Legenden: Arceus, wat een zeldzaamheid was in de serie, omdat het meestal alleen betekent dat je terug naar een Pokémon Center wordt gehaast om het opnieuw te proberen. Hoewel de dood niet permanent is, zullen spelers veel van hun items laten vallen tijdens het avontuur als ze van een klif vallen of worden vernietigd door een wezen tijdens het avontuur. Items krijgen ook een extra betekenis in het spel dankzij een crafting-mechanisme dat nieuw is in de serie, aangezien spelers Poké Balls en healing-items kunnen maken van wat ze verzamelen. Het draagt ​​allemaal bij aan een gameplay-loop die opwindende verkenning op de voorgrond plaatst met een altijd aanwezige spanningslaag.

Pokémon Legends: Arceus is de vernieuwing die de serie lang nodig had

Veel van deze veranderingen in de bovenwereld komen voort uit de wilde gebieden van Zwaard en Schild, wat 3D-verkenbare gebieden waren waar spelers rond konden dwalen, en dus een natuurlijke voortgang voor de serie lijken. Dit is geen totale spil en middelen Arceus is nog steeds herkenbaar Pokémon spel. Er zijn nog steeds genoeg gevechten en je gooit Poké Balls om de wezens te vangen, dus er zijn genoeg bekende attributen die degenen die meer afkerig zijn van verandering zullen plezieren. Door deze fundamentele attributen in een nieuwe omgeving te plaatsen, heeft GameFreak een briljante middenweg gevonden tussen oud en nieuw die de franchise vooruit zal helpen.

GERELATEERD: The Legend of Zelda: Majora’s Mask komt binnenkort naar Nintendo Switch Online Expansion Pack

Combat heeft ook een upgrade gekregen omdat de mogelijkheid om aanvallen tijdens gevechten aan te passen een andere briljante toevoeging is aan de kerngameplay. Het voegt nog meer strategie toe aan de turn-based gameplay, aangezien spelers behendige bewegingen kunnen maken die zwakker zijn maar waarschijnlijk als eerste zullen slaan, of sterke aanvallen die een extra stoot geven. Door deze vaardigheden efficiënt te gebruiken, kan het tij van gevechten keren en wordt een turn-based systeem vernieuwd dat sinds het Game Boy-tijdperk niet veel is geëvolueerd. Er zijn genoeg details voor spelers om uit te zoeken, aangezien behendige aanvallen minder afkoeling vereisen en je in staat stellen een item te gebruiken en mogelijk opnieuw aan te vallen, terwijl sterke bewegingen je actiesnelheid verlagen en meer vaardigheidspunten in beslag nemen

Terwijl de laatste Pokémon game kleiner is dan het recente aanbod met slechts 242 soorten Pokémon om te vangen en een verhaal dat in ongeveer 20 uur kan worden voltooid, maakt de ambitieuze gameplay het relatieve “gebrek” aan inhoud meer dan goed. De vele nevenmissies en onderzoekstaken zullen toegewijde spelers de ongeveer 70 uur geven die ze verlangen, en het levert uiteindelijk een ongelooflijk interessant kader op voor de toekomst van de serie met zijn meer open verkenning en iets andere kijk op gevechten. Het maakt niet uit of je een vervallen fan bent wiens plezier van de serie is vervaagd of een huidige fan die op zoek is naar een nieuwe ervaring, Pokémon Legends: Arceus heeft veel te bieden.

By admin