Mon. May 16th, 2022Geliefde karakteracteur Bill Nighy (Liefde, Eigenlijk, de Piraten van de Caraïben franchise) heeft een reis geboekt op Showtime’s De man die op aarde viel. De aankomende serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Walter Tevis uit 1963, die in 1976 ook het bronmateriaal leverde voor een van David Bowie’s meest iconische optredens op het scherm.

De man die op aarde viel vertelt het verhaal van Thomas Jerome Newton, een vluchteling van een buitenaardse planeet die naar de aarde reist in de hoop de weinige overgebleven leden van zijn soort in veiligheid te brengen. Nighy wordt tijdens zijn reis vergezeld door Chiwetel Ejiofor en Naomie Harris, terwijl Alex Kurtzman en Jenny Lumet uitvoerend produceren.

“Ik was vereerd dat ik werd uitgenodigd om de rol van Thomas Jerome Newton te spelen die de glorieuze David Bowie zo beroemd heeft gemaakt”, zei Nighy in een verklaring. “Ik wilde graag weer met Chiwetel en Naomie samenwerken. Ik vind het verhaal geweldig en briljant verwoord. Ik ben een liefhebber van shows die extrapoleren van de huidige technologie en ons plausibele glimpen geven van een mogelijke nabije toekomst. Het is een belangrijk verhaal dat niet alleen zeer vermakelijk is, maar ook de cruciale kwesties van onze tijd bespreekt. Ik denk graag dat de filmmakers van de originele film Alex Kurtzman en Jenny Lumet zouden applaudisseren voor hun fantasierijke durf en loyale respect.”

Dit is slechts de laatste bewerking van een van Tevis’ romans. Twee van zijn werken, The Hustler en De kleur van geld, werden omgevormd tot films met in de hoofdrol Paul Newman en zijn boek The Queen’s Gambit werd een quarantaine-sensatie op Netflix. Het was zo populair dat het nu wordt aangepast in musical.

Wat betreft Nighy, hij leende onlangs zijn stem aan Netflix’ Kasteelvania, en werd gezien als een van de weinige menselijke personages in 2019 Pokémon-detective Pikachu.By admin