Mon. May 16th, 2022


Coachella heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met cryptocurrency exchange FTX om levenslange passen voor het festival te veilen als NFT’s. Het wordt de “Coachella Keys Collection” genoemd en bevat 10 unieke NFT’s die levenslange toegang tot het festival en VIP-ervaringen ter plaatse bieden voor de 2022-editie van Coachella, inclusief toegang op de eerste rij tot het Coachella-podium, toegang tot het podium bij de Sahara-tent , en diner door een beroemde chef-kok. Eigenaren ontvangen elk jaar in april toegangskaarten voor het festival en “voor altijd toegang tot door Coachella geproduceerde virtuele ervaringen”.

“We hebben allemaal gezien hoe NFT’s echt eigendom van kunst en media op internet mogelijk maken. We wilden nog een stap verder gaan en NFT’s gebruiken om eigendom van ervaringen in de echte wereld ook mogelijk te maken”, zegt Sam Schoonover, Innovation Lead voor Coachella. “Alleen blockchain-technologie kan ons de unieke mogelijkheid geven om voor de eerste keer ooit verhandelbare levenslange passen aan Coachella aan te bieden. We zijn enthousiast over het bouwen van een nieuw hulpprogramma en community voor onze fans met NFT’s, en in FTX hebben we de partner gevonden die we vertrouwen om ons infrastructuur en ondersteuning te bieden om ons te helpen deze nieuwe grens in te luiden.”

Coachella’s inaugurele NFT-verkoop en veiling gaat aanstaande vrijdag 4 februari om 10.00 uur Pacific (13.00 uur Eastern) live via Coachella’s officiële NFT-marktplaats. De NFT’s worden geslagen op Solana, een blockchain-platform met een laag energieverbruik in de sector, en een deel van alle verkopen wordt gedoneerd aan GiveDirectly, Lideres Campesinas en Find Food Bank.

De volledige line-up voor Coachella werd eerder deze maand aangekondigd, met headliners Kanye West (officieel aangekondigd als Ye), Billie Eilish en Harry Styles bovenaan. In oktober kondigden Coachella- en Stagecoach-festivals aan dat ze niet langer volledige vaccinatie nodig zouden hebben voor bezoekers aan het 2022-festival.

Lees “4 afhaalrestaurants van de Coachella 2022-opstelling” op het veld.

By admin