Mon. May 16th, 2022


Elk kind van de jaren ’90 herinnert zich Cool hardlopen, de sportkomedie uit 1993 over een underdogteam van Jamaicaanse bobsledders die trainen om deel te nemen aan de Olympische Winterspelen. De film, geregisseerd door Jon Turteltaub en met in de hoofdrol Leon Robinson, Doug E. Doug en John Candy, was losjes gebaseerd op het echte Jamaicaanse bobsleeteam uit 1988, dat enorme obstakels overwon (zoals, weet je, het feit dat er niet echt veel sneeuw of ijs op het tropische eiland Jamaica) om mee te doen aan de Olympische Spelen.

Sinds 1988 is Jamaica verschillende keren teruggekeerd naar het bobsleeën en heeft het deelgenomen aan zowel heren- als damesevenementen. Maar het is meer dan 20 jaar geleden dat Jamaica deelnam aan het viermans bobslee-evenement. Bij de net begonnen Olympische Spelen van 2022 in Peking staat een nieuw vierkoppig Jamaicaans bobsleeteam klaar om te strijden. In 2022 is het ook de eerste keer dat Jamaica deelneemt aan drie verschillende bobslee-evenementen op één Olympische Spelen: viermans bobslee, tweemans- en het nieuwe monobob-evenement voor vrouwen.

Olympics.com heeft het volledige verhaal, inclusief een interview met teampiloot Shanwayne Stephens. (De andere teamleden zijn Ashley Watson, Matthew Wekpe, Nimroy Turgott en Rolando Reid.) Hij zegt dat de crew wil bewijzen dat “we meer zijn dan alleen een film”, en voegt eraan toe:

We willen laten zien dat we echt felle concurrenten zijn en dat we er zijn om echt goede prestaties neer te zetten tijdens de Spelen … we waren volledig opgesloten vanwege COVID en we wilden ervoor zorgen dat we 100 procent voorbereid waren om dat te zijn kunnen kwalificeren. Dus moesten we creatieve manieren bedenken om de training voor elkaar te krijgen. Dus ik en Nimroy zaten samen opgesloten in mijn huis, dus besloten we om naar buiten te gaan en de Mini van mijn verloofde de straat op en neer te duwen.

Als je Stephens en de rest van de reis van het Jamaicaanse bobsleeteam in Beijing wilt volgen, werkt Stephens regelmatig zijn Instagram-account bij.

Het Jamaicaanse Olympische team heeft ook een Instagram-account vol met foto’s.

Hier praten Stephens en Turgott over het team op De Vandaag Show:

Je kunt de Olympische Winterspelen bekijken op NBC, USA Network, en streamen op Peacock.

10 beroemde films die tot grote rechtszaken hebben geleidBy admin