Sat. May 21st, 2022


Spotify CEO en mede-oprichter Daniel Ek heeft gesproken over de manier waarop het bedrijf omgaat met de voortdurende controverse rond Joe Rogan en zijn Spotify-exclusieve podcast, The New York Times rapporten. “Over het algemeen zou ik zeggen dat het te vroeg is om te weten wat de impact kan zijn”, zei Ek naar verluidt tijdens een winstoproep op woensdag 2 februari. “En meestal als we in het verleden controverses hebben gehad, zijn die gemeten in maanden en niet in dagen. Maar ik heb een goed gevoel over waar we staan ​​ten opzichte van dat en uiteraard zien de topline trends er nog steeds erg gezond uit.”

Volgens De tijden, verklaarde Ek tijdens het gesprek ook:

Ik denk dat het belangrijkste hier is dat we ons beleid niet wijzigen op basis van één maker, en ook niet op basis van een mediacyclus of oproepen van iemand anders. Ons beleid is zorgvuldig geschreven met de input van een groot aantal interne en externe experts op dit gebied. En ik geloof echt dat ze geschikt zijn voor ons platform. En hoewel Joe een enorm publiek heeft – hij is eigenlijk de nummer één podcast in meer dan 90 markten – moet hij zich ook aan dat beleid houden.

Samen met zijn opmerkingen tijdens de winstoproep, De rand meldt dat Ek de controverse aan de orde heeft gesteld tijdens een gemeentehuisevenement met werknemers. “Wat betreft onze platformregels, het feit dat we niet snel genoeg waren om ons beleid extern beschikbaar te maken, heeft de situatie bijzonder moeilijk gemaakt”, zei hij naar verluidt. ‘En dit beleid bestaat al jaren, maar het was een vergissing dat het niet openbaar was. En dat is aan mij, en iets waar ik van zal leren.”

In december 2021 publiceerden 270 medische professionals een open brief met kritiek op De Joe Rogan-ervaring en beweren dat de gastheer “valse en maatschappelijk schadelijke beweringen” over het coronavirus heeft verspreid. Sindsdien heeft Neil Young zijn muziek van Spotify verwijderd en zegt: “Ze kunnen Rogan of Young hebben. Niet beide.” Veel andere muzikanten, waaronder Joni Mitchell, Graham Nash, David Crosby en meer, hebben ook geprobeerd om hun werk van Spotify te halen ter ondersteuning van Young en zijn protest. Spotify heeft op het vertrek gereageerd door contentadviezen toe te voegen aan podcasts waarin COVID-19 wordt besproken.

Volgens De tijden, rapporteerde Spotify in het vierde kwartaal van 2021 een jaar-op-jaar groei en bereikte het in totaal 406 miljoen maandelijkse gebruikers (inclusief 180 miljoen betaalde abonnees). Bloomberg meldt echter dat het bedrijf een langzamere stijging verwacht voor het eerste kwartaal van 2022, en verwacht een stijging tot 418 miljoen totale gebruikers en 183 miljoen betaalde abonnees.

Lees “De gemiste kans van de Spotify-boycot” op de Pitch.

By admin