Tue. May 17th, 2022


Een artiest komt in aanmerking voor de Rock & Roll Hall Of Fame 25 jaar na de release van hun eerste opname, wat betekent dat elke band die hun debuutalbum in of vóór 1997 uitbracht, klaar is. Dus vlak na de aankondiging van deze week dat Judas Priester en Woede tegen de machine genomineerd zijn, is het tijd om je portemonneekettingen en JNCO-jeans tevoorschijn te halen! We zijn goed op weg naar het nü-metalgebied met deze zeven bands die echt de erkenning zouden moeten krijgen die ze verdienen.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Dus waarom deze zeven bands? Wel, om twee hoofdredenen – eerst en vooral is dat ze de tand des tijds hebben doorstaan ​​en invloed hebben gekregen op een hele nieuwe generatie artiesten. Ten tweede waren ze succesvol in hun hoogtijdagen, en zijn dat nu nog steeds (in verschillende hoedanigheden). Het zijn artiesten die mensen die niet van het genre houden, kennen en wiens namen synoniem zijn geworden met een bepaalde periode. Dit wil niet zeggen dat ze de enige zeven bands van deze generatie zijn die het verdienen, maar ze zijn zeker enkele van de groten.

Het is ook vermeldenswaard dat deze bands geen nü-metal meer zijn (en waarschijnlijk zelfs de tag verachten), maar in die tijd en met dat materiaal hun eerste uitbarsting van populariteit hadden.

Linkin Park

Er zijn veel redenen Linkin Park moeten worden ingewijd, variërend van hun immense talent en de erfenis van Chester Bennington aan het feit dat ze wereldwijd meer dan 100 miljoen platen hebben verkocht. Maar als er maar één reden was Linkin Park zou in de Rock Hall moeten zijn, het is Hybride theorie. Hybride theorie is een van de bestverkochte albums aller tijden in zowel de Verenigde Staten als wereldwijd, heeft gigantische singles voortgebracht zoals “In The End” en “One Step Closer”, en heeft door de jaren heen invloed gehad op talloze artiesten. Linkin Park had een ongelooflijk succesvolle carrière tot aan de dood van Bennington in 2017 en moet daarvoor erkend worden.

Linkin Park komen in aanmerking in 2025 (of komen momenteel in aanmerking als de Rock Hall hun demotape uit 1997 onder de naam meetelt) Xero).

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Korn

Korn brachten in 1994 hun titelloze debuutalbum uit, waarmee ze al een paar jaar in aanmerking komen. Korn was aantoonbaar de aanvoerder van de hele nü-metalbeweging in de jaren ’90 en heeft alleen al meer dan 11 miljoen exemplaren van hun eerste vier platen verkocht. De band is de afgelopen decennia genomineerd voor zeven GRAMMY’s en won zelfs twee – Best Short Form Music Video voor “Freak On A Leash” in 2000 en Best Metal Performance voor “Here To Stay” in 2003. Korn gaat nog steeds sterk met de release van hun nieuwe plaat Requiem, en zouden echt erkend moeten worden voor hun bijdragen.

systeem van een down

systeem van een down brachten hun titelloze album uit in 1998 en hadden een geweldige run als opnameband tussen toen en 2005 (en opnieuw kort in 2020). systeem van een down deed geweldig werk door creatieve metal te mixen met politieke teksten, had drie albums debuut op de nummer 1 positie op de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst en heeft miljoenen verkocht. De band werd gedurende hun hele carrière genomineerd voor vier GRAMMY’s in de categorieën Best Metal Performance en Best Hard Rock Performance, en won er één – Best Hard Rock Performance voor “BYOB” in 2006. systeem van een down is nog steeds de enige band die klinkt als systeem van een down, en moet worden erkend voor hun populariteit.

systeem van een down in 2023 in aanmerking komen.

Schuifknoop

SchuifknoopHet succes van die tijd was tweeledig: uitstekende muziek en een schokwaarde waardoor ze behoorlijk in de schijnwerpers kwamen te staan. De eerste begon met hun op nü geïnspireerde titelloze titel in 1999, die zich vertakt in de ziedend pissige Iowa in 2001. Schuifknoop heeft in de loop der jaren een handvol platina-singles gescoord, variërend van “Wait And Bleed” in 1999 tot “The Devil In I” in 2014. Schuifknoop heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen platen verkocht en is genomineerd voor maar liefst 10 GRAMMY’s tijdens hun carrière. De band toert nog regelmatig en wordt met hun Knotfest-optredens steeds meer een naam in het festivalcircuit. Plus, hoeveel bands heb je horen citeren? Schuifknoop als invloed door de jaren heen? Ik gok ‘veel’.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Schuifknoop in 2024 in aanmerking komen.

Verstoord

Verstoord heeft door de jaren heen veel succes gehad met hun platen en tourschema. Maar laten we het feit onder ogen zien dat ze net zo memorabel zijn als hun record uit 2000 De ziekte is altijd zo geweest, het is nog steeds een behoorlijk groot probleem. De plaat heeft meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten en stond na de release 103 weken in de Amerikaanse Billboard 200-hitlijst. Wat vooral krankzinnig is gezien De ziekte is ook de enige Verstoord album niet debuteren op nummer 1 op dezelfde kaart. Verstoord is in de loop der jaren meer een hardrockband geworden, maar hun bijdragen aan de groovy nü-metalscene van die tijd moeten nog steeds worden erkend.

Verstoord in 2025 in aanmerking komen.

Limp Bizkit

Limp BizkitDe resultaten zijn sinds de eeuwwisseling wisselend, maar het valt niet te ontkennen hoe enorm populair en belangrijk de band eind jaren ’90 was. de streep van Drie dollar biljet, jullie allemaal in 1997, Wederhelft in 1999, en Chocolade Zeester En The Hot Dog Gearomatiseerd Water in 2000 resulteerde in meer dan 14 miljoen verkopen en tonnen grafieken. Natuurlijk, de wielen vielen er een beetje af na gitarist Wes Borland nam een ​​pauze tussen 2001 en 2004, maar toch – Limp Bizkit heeft iets belangrijks toegevoegd aan het nü-metalgenre en zou daarvoor erkend moeten worden. En het is nog steeds best gek dat Limp Bizkit blijft net zo populair als ze momenteel zijn, ondanks hun intermitterende activiteit.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Limp Bizkit komt dit jaar in aanmerking, en ik wil ze heel graag ‘Break Stuff’ zien spelen voor het publiek van de Rock Hall-inductieceremonie.

Deftones

Ik weet. Deftones beschouwen zichzelf niet als nü-metal en hebben laten weten dat ze een hekel hebben aan de term. Maar het is moeilijk te ontkennen dat het album van de band uit 1995 Adrenaline zat in die richting. Deftones begonnen hun klim naar succes met Adrenaline en rond de vacht in 1997 voordat hij vol gas ging met Witte pony in 2000. De band heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen albums verkocht en hoewel ze misschien wel de meest “obscure” band op deze lijst zijn, komt hun naam constant naar voren als ze het hebben over dit specifieke tijdperk van metal. Als het erop aankomt, is het gewoon een invloedrijke band die de erkenning verdient. Deftones is momenteel genomineerd voor drie GRAMMY’s in de categorieën Best Metal Performance, Best Rock Performance en Best Remixed Recording.

Deftones komt momenteel in aanmerking.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.
Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By admin